Portekiz’e Gidecek Öğrenciler Yabancı Dil Hazırlıklarına Başladı

Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Mesleğimi Avrupa’da Öğreniyorum” ve “Elektrik Üretiminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları: Güneş” isimli projeleri için seçilen gönüllü öğrencilerden 25’i yarıyıl tatilinde Yabancı Dil kursunun ilk aşamasını tamamladılar.

Portekiz’e Gidecek Öğrenciler Yabancı Dil Hazırlıklarına Başladı

İngilizce öğretmeni Şuayip Ünver’in gerçekleştirdiği Pratik İngilizce Kursu çok verimli geçti. Kursta öğrenciler İngilizce konuşma üzerine kendilerini geliştirdiler. Nisan ayına kadar sürecek kursun ilk bölümü 29 Ocak 2018-02 Şubat 2018 tarihleri arasında 5 gün 40 saat sürdü.

Projede emeği geçen İbrahim Duran’a ve yabancı dil eğitiminde emeği geçen Şuayip Ünver’e teşekkür eden Bülen Karademir, “Mesleğimi Avrupa´da Öğreniyorum” isimli projemiz 14.11.2017 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansı ile imzaladığımız sözleşme ile başladı. Proje kapsamında okul öğrencileri staj ve işletmelerde beceri eğitimin 2 haftalık kısmını uygulamak için Nisan 2018 ve Mayıs 2018 ‘de Portekiz´de gideceklerdir. Okulun Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanlarından, 20 öğrenci ve 4 meslek öğretmeninin katılacağı “Mesleğimi Avrupa’da Öğreniyorum” İsimli proje ile ikişer haftalık süre içinde öğrencilerimize yurtdışında staj ve işletmelerde beceri eğitimi uygulaması yapılacaktır. Öğrenciler 10’ar kişilik iki grup halinde yurtdışına gideceklerdir. Her öğrenci grubuyla beraber en az bir öğretmen de öğrencilerle beraber yurtdışında öğrencilerin uygulama yapacağı işletmelerde işbaşı çalışması ve işyeri çalışma süreçlerinin incelemesini yapacaklardır. Portekiz’in Braga şehrinde 4 farklı işletmede gerçekleştirilecek olan staj ve işletmelerde mesleki eğitim uygulamaları ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir Avrupa Birliği ülkesinde mesleki eğitimde yapılan çalışmalar, uygulamaları, iş kültürü hakkında uygulamalı olarak deneyim sahibi olacaklardır. Yine öğrenci ve öğretmenlerimiz Portekiz’de kalacakları iki hafta boyunca ülke kültürü ile bilgi sahibi olacaklar, yabancı dil konusunda kendileriniz geliştireceklerdir. 31.08.2018 tarihinde tamamlanacak olan projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz proje dönüşünde edindikleri deneyimleri öncelikle okulumuzdaki öğrenci ve çalışanlara daha sonra yaygınlaştırma faaliyetleri ve haberlerle Karaman ve Türkiye ile paylaşacaklardır. Ayrıca Karapınar Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Aandolu Lisesinin hazırlamış olduğu “Elektrik Üretiminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları:Güneş” isimli projesine ortak olan okulumuzun Yenilenebilir Enerji Sistemleri Alanından 5 öğrenci 1 öğretmen de Nisan 2018’de staj yapmak üzere Portekiz Braga’da gideceklerdir. Her iki projenin de okulumuza Karaman’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284