Prof. Dr. Eryılmaz “Nasihatlerimiz, Maliyeti Ödenmiş Şeylerdir” 

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantının Şubat ayı konuğu Prof. Dr. Ali Eryılmaz oldu.

Prof. Dr. Eryılmaz “Nasihatlerimiz, Maliyeti Ödenmiş Şeylerdir” 

Sohbet öncesi öğrenciler ve katılımcılar kendileri için Dernek Başkan Yardımcısı Mahmut Feridun Erdoğdu’nun hazırlatıp getirdiği kavurma, pilav, lokma tatlısı ve ayrandan oluşan yemeği yediler. Yemek sonrası toplantı salonuna geçen öğrencilere hitap eden Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Bozkır vakıf çalışmalarına ait bilgi aktardı. Vakıftan öncelikle yarar sağlayacak kesimin Ankara’daki öğrenciler olacağına dikkat çeken Bozkır, mevcut dairenin aynı kattaki daireyle birleştirileceğini, böylece sosyal aktivitelerin yoğunluk kazanacağını söyledi. 
Başkan Bozkır sonrasında konuşan Başkan Yardımcısı Erdoğdu ise bursiyer öğrencilerin oluşturduğu sosyal medya platformunun aktif kullanılmasını istedi. Erdoğdu, öğrencilere burslarının kesilmemesi için not ortalamalarının 2.5’tan aşağı düşmemesi gerektiğini hatırlattı.   
Şubat ayının konuğu olan Prof. Dr. Ali Eryılmaz ise özel bir konu üzerinde konuşmayacağını belirterek, öğrencilere başarı için ipuçları verdi. Konuşmasını yaşam öyküsüyle renklendiren Eryılmaz, üniversite hocalığının kazandırdığı birikimle salonda hoş bir hava yarattı.   Prof. Dr. Ali Eryılmaz, Aladağlı Mustafa Çavuş’un torunu, Bakkal Hüseyin’in oğluyum diyerek kendini tanıttıktan sonra, Karaman’daki lise günlerini, üniversite sınavlarına hazırlanmasını esprili bir dille aktardı. Ankara’da Tıp Fakültesi’ni kazandığını, ancak ilk yıl burs verilmediğini öğrenince başka bir okula geçiş yapmak için henüz 17 yaşında olmasına rağmen ürettiği çareleri, o günleri yeniden yaşayarak anlattı. Tıp Fakültesinden Ziraat Fakültesi’ne bir dekanın inisiyatif kullanması sonucu kaydını yaptırabildiğini söyleyen Prof Dr. Eryılmaz, “Tıp Fakültesi girişliyim, Ziraat Fakültesi mezunuyum ve ekonomi profesörüyüm. Bunlar benim ısrarlı çabalarım ve kararlarımın sonucudur” dedi.  
Eryılmaz “Ankara’da Öğrenci Olmak Ayrıcalıktır”
Bir öğretim üyesi olarak değil, bir ağabey olarak konuştuğunu ifade eden Eryılmaz Yüksek Ziraat Mühendisi olarak mezuniyetinin akabinde kısa süre Ermenek’te Tarım Bakanlığına bağlı çalıştığını söyledi. Eryılmaz konuşmasının devamında şunları söyledi:   “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan burs kazanarak ABDye doktora için gittim. Giderken hiç İngilizcem yoktu. Ama kısa sürede dili öğrendim, iş buldum, para kazandım. Zor günlerdi. Yılmadım, Kaliforniya Üniversitesi’nde eğitimimi tamamladım. 1978’de Türkiye’ye döndüm. Tarım Bakanlığı’nda Daire Başkanlığı yaptım, Genel Müdür olarak emekli oldum. Atılım Üniversitesi’nde kurucu öğretim üyesi ve İktisat Bölüm Başkanı olarak çalıştım. Sonra Lefke Avrupa Üniversitesi’nde dekanlık yaptım. Şimdi emekliyim, hobilerimle uğraşıyorum.  Ankara’da öğrenci olmak ayrıcalıktır. İmkânları geniş bir kenttesiniz. Bu yüzden her biriniz çok şanslısınız. Başka şeylerden fedakârlık yapmadan kendinizi geliştiremezsiniz. Okul döneminde edindiğiniz her beceri ömrünüz boyunca sizinle olacaktır” diyerek, sözlerini tamamladı.


 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2019, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284