Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Sürüyor

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine halkın ulaşımını sağlamak amacıyla denetimlerini mesai mefhumu gözetmeksizin hafta içi her gün 08.00-02.00 saatleri arasında hafta sonları ise 15.00-24.00 saatleri arasında sürdürüyor.

Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Sürüyor

Gıda güvenliği konusunda İl Müdürlüğü şuan itibarı ile gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak bin 800 denetim gerçekleştirdi. Toplamda 17 işletmeye 86 bin 544 TL idari para cezası kesti.

Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Denetimler sırasında özellikle hijyen koşulları başta olmak üzere işletmelerin gıda mevzuatlarına uygunluğu kontrol ediliyor. İl Müdürlüğü olarak başarıyı çok denetim ve çok ceza olarak değerlendirmiyoruz. Gıda güvenliği konusunda kararlı bir şekilde yürüttüğümüz gıda denetimlerinde başarının sırrını; cezanın yanında eğitimin, yani rehberlikçi anlayış ekseninde bir denetim şeklinde olması gerektiğini düşünüyoruz. İl Müdürlüğümüzce rehberlikçi bir anlayış içerisinde yürüttüğümüz denetimlerde gıda sektörün gelişebilmesi için sektör çalışanlarının ve işverenlerin değişen gıda mevzuatı ve sürekli inovasyon yaşayan teknolojiler konularında eğitimler verilmektedir. İl Müdürlüğü olarak sektöre yönelik yapılan eğitimlerin yanında “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” anlayışı içerisinde okullarımızda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da gıda güvenliği komsunda da eğitimler verilmektedir. İl Müdürlüğü olarak gıda güvenliğini benimsemiş, modern ve daha rekabetçi gıda işletmelerinin olduğu bir gıda şehri Karaman için çalışıyoruz. Siz değerli vatandaşlarımızın sağlığını korumak için, biz ne kadar denetim yaparsak yapalım önemli olan sizlerin mümkün olduğunca satışa sunulan ürünlerin etiket bilgilerine ve muhafaza koşullarına dikkat etmesi ve karşılaştığı herhangi bir olumsuzluk durumunda vakit kaybetmeden Alo Gıda 174 hattını aramasıdır” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284