Ramazan Kumanyalari Ermenek’te

“Iyilik Her Zaman Her Yerde” düsüncesiyle, ihtiyaç önceligine göre dünyanin 100’den fazla ülke ve bölgesinde çesitli projelerle insan hak ve hürriyetlerini savunarak insani yardima dair çalismalar yürüten IHH Insani Yardim Vakfi, her yil Ramazan kumanyasi dagitimi gerçeklestiriyor. Bu kapsamda hayirseverlerin bagislariyla dagitilan kumanyalar, Karaman’da da ailelerin evlerine ulastirilmaya baslandi.

Ramazan Kumanyalari Ermenek’te

“Kardesçe Paylasalim Vakit Ramazan” sloganiyla bu yil Ermenek ve Basyayla ilçelerinin de dâhil edildigi IHH Insani Yardim Vakfi kumanya dagitim programinda, 2014 yilinda ve önceki yillarda maden kazalarinda hayatini kaybeden madencilerin aileleri ile ihtiyaç sahiplerine ulastirilan kumanyalar vesilesiyle aileler bir kez daha ziyaret edilmis oldu.
Maden kazasinda iki oglu vefat eden Sükrü Haznadar, ogullarinin anisina evlerin duvarina yapilan fotografa her bakisinda dayanamadigini dile getirerek bu sebeple 2 aydir ogullarinin evlerine ugrayamadigini söyledi. En küçük torunu 2 aylik Sare’nin böbrek rahatsizligi nedeniyle Konya’da ameliyat oldugunu ve cumartesi günü itibariyle de durumunun iyi oldugu haberini aldigini belirtti. Ziyaret dolayisiyla mutlu oldugunu söyleyen Sükrü Amca, köydeki ihtiyaç sahiplerine ulasilmasina da yardimci oldu.
Ayrica maden kazasinin yasandigi gün dünyaya gelen Gökçekent’teki Hüseyin Arda bebegin, anne sütüyle beslenememesinden dolayi ilk aylarda yasadigi sikintilarin, yavas yavas asildigi, gelisiminin iyiye gittigi görüldü.
IHH’nin faaliyetlerine ilimizde destek veren gönüllülerin yaptigi açiklamada, anlik duygusal yogunluga bagli yardimlar yerine; uzun süreli, ihtiyaç sahibi kisiyi, kimseye muhtaç olmadan kendi imkânlariyla yasamaya yöneltecek çalismalarin daha etkili olacagi vurgulanarak çesitli vesilelerle ziyaretlere devam edilecegi bildirildi.
Ilimizde Ramazan ayi öncesinde tamamlanmasi planlanan dagitimlarda, bedeli 80 tl olan gida kumanyasi ve 30 tl çocuk paketi yer aliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284