Recep Konuk “Vasiflarimiz Teferruat Hepimiz Karaman Takimiyiz”

Ak Parti Karaman Milletvekili Adaylari Recep Konuk ve Recep Seker Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (MÜSIAD) ve Tüm Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (TÜMSIAD) Karaman Subesi üyeleriyle bir araya geldi. Is adamlariyla tarim, gida ve sanayideki tecrübelerini de paylasan Recep Konuk, Karaman sanayisinin öncelikli olarak markalasmaya ihtiyaci oldugunu ifade etti ve yeni dönemde Karaman’in her alanda gelistirilmesi için çalisacaklarini söyledi.

 Recep Konuk “Vasiflarimiz Teferruat Hepimiz Karaman Takimiyiz”

Ak Parti Karaman milletvekili adaylari Recep Konuk ve Recep Seker seçim çalismalarini sürdürüyor. Konuk ve Seker, MÜSIAD ve TÜMSIAD Karaman Subesi üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaretlerde is adamlariyla tarim, gida ve sanayideki tecrübelerini de paylasan Recep Konuk, Karaman’in her seyden önce markalasmaya ihtiyaci oldugunu ifade etti. Recep Konuk, “Karaman’in üretmekte bir sikintisi yok. Ama bugünün dünyasinda kazanci ürettiginin hacmi degil marka degeri belirliyor. O nedenle Karaman’da yapacagimiz onlarca is var. Onlarca isi sabirla ve elbirligi ile yapacagiz. Hükümetimiz Karaman ve Karaman’in içinde bulundugu havzayi kapsayacak ve ana ekseninde gidanin oldugu büyük projelere de insallah imza atacak. Insallah Karaman bir takim olacak ve dünyaya küresel markalarla nasil mücadele edilecegini de ders kitaplarina geçecek sekilde dünyaya ögretecek” dedi.

Konuk konusmasinda; “Bizler Anadolu’da hem tarlada verimli üretim yapilabileceginin hem de üretilenin katma degerli hale getirilebileceginin, tohumdan baslayan sürecin markalasma ile taçlandirilip yurt içinde ve yurt disi pazarlarda basarili olunabileceginin, üstelik de olusan katma degerin dogrudan üreticiye yansitilabilecegini ispat ettik. Bunu yaymak ve yayginlastirmak mümkündür. Bunu Karaman’da ve Türkiye’nin pek çok yerinde yapmak mümkündür. Karaman’in potansiyelini harekete geçirip zaten büyük olan gida sanayini büyütmek, mevcut isletmelerimizi gida devleri haline getirmek, Karaman’i gidanin marka sehri yapmak mümkündür. Dünya kosar adim 9 milyarlik nüfusu agirlamaya hazirlaniyor. Karaman ve Karaman gida sanayinin gözü de hedefi de 78 milyonluk iç pazarin yüz kati büyüklügündeki o pazarlarda olmali ve olacak. Karaman’in ekonomi pastasindan aldigi payi büyütmenin yolu küçük pastadan biraz daha pay almaya çalismaktan geçmiyor, o yol içerdeki pastanin yüz kati olan dünya genelindeki pastaya uzanmaktan ve o pastanin dagitildigi masanin basina oturmaktan geçiyor” dedi.
Karaman ve Karaman gibi kentlere yillarca ekonomide biçilen rolün gözleme ayran ekonomisinden ibaret girisimcilik ile sanayi devlerine bayilik yapmaktan, onlar adina fason üretim yapmaktan ve mamul ürünler için pazar olmaktan ibaret oldugunu belirten Konuk, “Hepiniz sanayinin, ticaretin is dünyasinin yillardir içindesiniz. Bundan 15-20 sene önce bizim gibi illerdeki en büyük isadamlari büyük markalarin distribütörleri, bayileri degil miydi? Karaman sanayisinin 15-20 sene önceki üretim yapisiyla, sanayi tesislerinin üretim portföyü ile üretim ölçegi ile bugünkü bir mi? Evet bir çeyrek asir öncesine göre çok sey degisti. Çok seyi degistirdiniz, çok seyi degistirdik. Sosyal ve ekonomik göstergeler bakimindan Karaman Il Gelismislik Endeksinde Türkiye’de 40.  siradaydi. Ne zamanin verilerine göre? 1990’li yillarin sonunda hazirlanan Il Gelismislik Endeksine göre. Son endeksi, Kalkinma Bakanligimiz 2011 senesinin Mayis ayinda açikladi. Bu siralamada, Konya, Antalya, Mugla, Bolu, Edirne, Çanakkale ve Sakarya ile birlikte en hizli yükselen illerden biri oldu ve 40’inci siradan 32’inci siraya yükseldi.2011 Mayis ayindan bu yana yeni bir il gelismislik endeksi çalismasi yapilmadi ancak o günden bu yana da Karaman’in birkaç basamak daha yükseldigini tahmin edebilecegimiz veriler var.2002’de sadece 36 Milyon $’lik ihracat gerçeklestiren Karaman 2013 yili rakamlarina göre 11 yilda ihracatini 9 katin üzerinde arttirma basarisini göstererek 332 Milyon $’a çikarmis. 2002’nin Karamaninda kisi basina ihracat rakami 148 $’in biraz üzerindeymis, 2013’te bu rakam 1.395 $’a ulasarak 9 kat artmis.Karaman bugün dünyanin 143 ülkesine ihracat gerçeklestiren bir il haline gelmis” dedi.
Müsiad ve Tümsiad ziyaretlerinde is adamlarinin sorunlarini da dinleyen Recep Konuk “Biz yasadik gördük biliyoruz, Türk tariminin, Türk sanayicisinin ve milletimizin “ama” ile “ancak” ile “fakat” ile baslayan cümlelere, olmazlari dinlemeye degil olurlari ve olanlari konusmaya ihtiyaci var.Sözün özü; yapmak isteyen her zaman bir çare, yapmak istemeyen her zaman bir bahane bulur. Tablo ortada, Karaman’in ve ülkemizin potansiyelini de biliyoruz. Tarim ve gida sektörleri ile Karaman’i daha büyük hedeflere tasiyacak irade de mevcut. O halde zaman mazeret gösterme degil marifet sergileme zamanidir” diyerek Karaman’in her alanda gelistirilmesi için hep birlikte çaba sarf edeceklerini söyledi.
Türkiye’nin 2023 vizyonu ve hedeflerine de deginen Konuk, “Türkiye 2023 vizyonu ile bir hedef belirledi ve o hedefe de saglam adimlarla ilerliyor. Cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda hem demokrasisiyle, hem ekonomisiyle gücüne güç itibarina itibar katmis bir Türkiye için somut hedeflerimiz var. Mesela 9 yil sonra dünyanin en büyük 10 ekonomisi arasinda olmak, ihracatimizi 500 milyar dolarin üzerine çikarmak hedeflerimizden bazilari ve Allah’a sükür bu hedeflere dogru da saglam adimlarla ilerliyoruz. Gelecegin parlayan yildizi olarak gösterilen Türkiye’nin hem büyük bir potansiyeli hem avantajlari hem de gelecege daha hizli adimlarla ilerlemesi için yapmasi gece gündüz demeden çalisacagiz ve bunu da basaracagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284