Rektör Gökmen’den Yarim Asirlik Hasret Hikâyesi

Rektör Gökmen Isim Babasi Ile Bulustu

Rektör Gökmen’den Yarim Asirlik Hasret Hikâyesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in isim babasi Sabri Yönet üniversiteyi ziyaret etti.
Rektör Gökmen’in babasinin askerlik arkadasi olan Sabri Yönet üniversitenin Edebiyat Fakültesi mezuniyet törenini de izleme imkâni buldu. Prof. Dr. Gökmen esiyle birlikte, mezuniyet töreni bitiminde Sabri Yönet ve esini makaminda agirladi.
Ziyaret sirasinda Rektör Gökmen isim babasi Sabri Yönet’i arayisini ve ilginç bulusma hikâyesini anlatti.
Rektör Sabri Gökmen’in Isim Babasini Bulus Hikâyesi
1937 Alanya dogumlu olan ve o dönemlerde terzilik yapan Sabri Yönet ile Baba Kazim Gökmen’in yollari 1958 yilinda Konya’da askerlikleri sirasinda kesisiyor. Askerlikleri boyunca can arkadasi olan Yönet ve Gökmen vatani görevleri bitince bir daha görüsme imkâni bulamiyorlar. Rektör Gökmen hikâyenin geri kalanini Yönet’in ziyareti sirasinda su sekilde anlatti: “Askerligi sirasinda evli ancak henüz çocugu olmayan babam; arkadasi Sabri Bey’in karakterini, kisiligini, ahlakini çok begeniyor ve bir oglum olursa adini ‘Sabri’ koyacagim diye kendi kendine söz veriyor.”
2005 yilina kadar kendisine ismi verilen Sabri Yönet’ten haberi olmadigini belirten Rektör Gökmen, ayni yil Kurban Bayrami nedeniyle babasini ziyarete geldigini, bu ziyaret sirasinda babasinin kendisine ismini nasil verdigini anlattigini ve olaydan çok etkilendigini dile getirerek Tokat’a döner dönmez isim babasini aramaya basladigini ve çok geçmeden telefon numaralarina ulastigini söyledi. Adi-soyadi, terzi kalfasi ve Alanyali olmasinin disinda hiçbir bilgiye sahip olmayan babasinin arkadasi ve isim babasina bu kadar kisa sürede ulasmasini Allah’in bir lütfu olarak degerlendiren Gökmen, Sabri Yönet’le ilk konusmasinin da ilginç oldugunu ve Yönet’in kendisine telefonda “Ogluna ismimi verecek kadar yakin bir arkadasim vardi da niçin bu güne kadar beni aramamis” diyerek yüzüne telefonu kapattigini söyledi.
Sabri Yönet’i kendisine inandirmak için israrla aramalarina devam eden Rektör Gökmen, sonunda Yönet’i inandirmayi basarir ve ilk kez 2008 yilinda Istanbul’da bulusurlar. O tarihten sonra isim babasini birakmayan Rektör Gökmen’de 55 yildir görüsmeyen iki asker arkadasini bir araya getirme fikri olusur ve Yönet’i Karaman’a davet eder.
55 Yil Gecikmeli Ziyaret
Rektör Gökmen’in daveti üzerine esi ile birlikte Karaman’a gelen Yönet, hem üniversiteyi ziyaret etti hem de o gün gerçeklestirilen Edebiyat Fakültesinin mezuniyet törenine katilarak ismini verdigi Rektör’ün ögrencilerini gururla alkislama imkani buldu.
Yönet, üniversiteyi ziyaretinin ardindan yarim asir önce 21 yasinda genç bir delikanli olarak biraktigi askerlik arkadasini görmek için Prof. Dr. Sabri Gökmen ile birlikte Bozkandak köyünün yolunu tuttu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284