Rektör Sabri Gökmen’e Anlamli Ziyaret

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ilkokul ögretmeni Rifki Simsek, Gökmen’i makaminda ziyaret etti.

 Rektör Sabri Gökmen’e Anlamli Ziyaret

Rektör Sabri Gökmen’in ilkokul dördüncü ve besinci siniflarda ögretmenligini yapmis olan Rifki Simsek ayni zamanda Prof. Dr. Gökmen’in egitim ögretim hayatina baslamasinda etkili olan önemli isimlerden birisi. Babasinin, okumasina karsi çikmasina ragmen Sabri Gökmen’in gözündeki isigi fark eden ve onun okula devam etmesi için babasina israrci olan Emekli Ögretmen Rifki Simsek bu çabasinin sonunda Rektör Gökmen’in okumasinda ve bu yillara gelmesinde büyük bir paya sahip.

“Okumama vesile olan çok degerli bir insan”
Ögretmeninin yapmis oldugu ziyaretle büyük bir mutluluk yasayan Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Rifki ögretmenim benim için sadece bir ilkokul ögretmeni degil. Benim bu yillara gelmemde, rektör olmamda ve daha önemlisi beni Sabri Gökmen yapan bu uzun yolda elimden ilk tutan ve hayatimda çok önemli bir yeri olan degerli bir insandir. O yillarin imkânsizliklarina ragmen ben ve benim gibi birçok ögrenciye yol gösteren bir ögretmendir Rifki Hocam. Bu ziyaret beni yillar öncesine götürerek okul yillarimi tekrar yâd etme imkâni verdi.” dedi.
“Ögretmenleri yetistiren ögretmen olmak”
Rektör Sabri Gökmen, ilkokulda ögretmeniyle yasadigi bir aniyi paylasarak ögretmeni Rifki Simsek’in bir gün siniftaki tüm ögrencilere ileride ne olmak istediklerini sordugunu, ögrencilerin büyük çogunlugunun, ögretmen olmak istediklerini belirttigini, kendisine sira geldiginde ise düsünerek “Ben ögretmenleri yetistiren ögretmen olmak istiyorum.” cevabini verdigini belirtti. Gökmen, o gün çok bilinçli düsünerek ifade etmemis olsa bile su an bu sözünün dua yerine geçerek gerçeklestigini söyledi.
Emekli Ögretmen Rifki Simsek ise Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ilkokulda zeki ve basarili bir ögrenci olmakla birlikte, yillar geçse bile kendisini her Ögretmenler Gününde ve bayramlarda muhakkak aradigini dile getirerek Gökmen’in vefakarligina dikkat çekti.
Rektör Gökmen, ilkokul ögretmeni Rifki Simsek’i üniversitede misafir etmekten duydugu memnuniyeti dile getirerek kendisine bu anlamli ziyaretinden dolayi tesekkür etti. Ziyaret, Rektör Gökmen’in yillar sonra gelen misafirine Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini gezdirmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284