Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Karatas’tan Üniversite Hayati Dersi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ögrencileri Yunus Emre Konferans Salonunda 4 Nisan 2012 Çarsamba günü “Üniversite Hayati Dersi” kapsaminda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas ile bir araya geldiler.

 Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Karatas’tan Üniversite Hayati Dersi
Üniversitenin Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati, Sosyoloji ve Tarih bölümlerinin 1. sinif ögrencileri ile gerçeklestirilen ders Prof. Dr. Mehmet Karatas’in esprili konusmalariyla keyifli bir sohbete dönüstü. Prof. Dr. Mehmet Karatas Üniversite Hayati Dersinin ögrenci ile üniversiteyi kaynastirmak amaciyla planlandigini söyleyerek, Karaman’a ve üniversiteye yeni gelen ögrencilerin uyum saglama süreçlerine katkida bulunmak için bu dersin uygulandigini belirtti. Karatas derse baslamadan önce, Üniversite Hayati Dersinin gerçek hayatin içinden bir ders oldugunu anlatarak, bu derste sadece kendisinin konusmayacagini, karsilikli soru cevaplardan meydana gelecek interaktif bir ortami hep birlikte saglayacaklarini vurguladi.
Karatas ögrencilere “Neden Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ni ve neden ögrenim gördügünüz bölümü seçtiniz?” diye sorarak söylesinin çerçevesini çizdi. Ögrenciler, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde tercih ettikleri bölümlerin puanlarinin uygun olmasi ve cografi anlamda kendi illerine yakin bir üniversiteyi istemeleri noktasinda ortak bir görüs belirlediler.
Türk Dili ve Edebiyati ögrencisi Özge Tayar, Karaman’a gelmeden önce ön yargilari oldugunu ifade ederek, üniversiteye basladiktan sonra bu fikrinin degistigini söyledi. Ögrencilerden Neslihan Bayrakli ise Karaman’a alisma sürecinde zorluklar yasadigini ifade etti. Riza Akyildiz da Karaman ile diger iller arasindaki ulasim sorununa deginerek yasadiklari sikintilari anlatti. Karamanli olan Duygu Sinci “Ne görmek istiyorsak onu görüyoruz. Yeni bir üniversite olmanin en büyük avantaji hocalarla kurdugumuz birebir iletisimdir. Okulumuzda tek tek ilgi görüyoruz.” seklinde konusarak arkadaslarina bardagin dolu tarafina bakmalarini önerdi.
Ögrencilerin Edebiyat Fakültesinin fiziki anlamda eksikliklerini ve konferans salonu ihtiyaçlarini dile getirmesi üzerine Prof. Dr. Mehmet Karatas “Konferans salonlarindan olusan yeni bir binaya kavusmaniz için önümüzdeki yil ihale sürecini Rektörlügümüz baslatacak.” dedi. Karatas üniversitede fiziki ve alt yapi olarak birtakim eksiklikler bulunabilecegini ancak üniversitede görev alan akademik ve idari personel ile ögrencilerin kalitesiyle Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde bir ayricalik yaratildigini söyledi.
Insanin yetismesinde hem genetik hem de çevresel faktörlerin etkili oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Karatas “Bulundugumuz ortamda bizi mutsuz eden etkenlerin basinda bu iki unsur gelmektedir. Hepiniz sabirli olursaniz, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki ortamdan en iyi sekilde faydalanabilirsiniz.”diye konustu. Üniversitenin ögrencisiyle kaynasmasinin basarida en önemli anahtar oldugunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Karatas Yunus Emre’nin “Gelin tanis olalim, Isi kolay kilalim, Sevelim sevilelim, Bu dünya kimseye kalmaz” dörtlügünü ögrencilere okuyarak neseli bir ortamda geçen söylesiyi sonlandirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284