Rotterdam’da Ilk Türk Balikçisi El Mercan Görkemli Törenle Açildi

Hollanda’da basarili Türk isadami hemserimiz Ercan Uyrum, Liman sehri Rotterdam’da El Mercan isimli et - balik restorani ve konfeksiyon magazasini hizmete açti

Rotterdam’da Ilk Türk Balikçisi El Mercan Görkemli Törenle Açildi
Haber - Foto: Mehmet Ali Topcu
ROTTERDAM – Türklerin yogun olarak yasadigi Rotterdam Noord bölgesinde gerçeklesen açilis törenine Rotterdam Büyüksehir Belediye Baskani Ahmed Aboutaleb ve Baskan Yardimcisi Hamit Karakus, Rotterdam Baskonsoloslugu Muavin Konsolosu Demet Kayaoglu, Azerbaycan’in Lahey Büyükelçiligi 1.Katibi Elkhan Aleskerov, Feijnoord Belediye Baskani Seyit Yeyden, Rotterdam Anakent Belediye Meclis Üyesi ve DSDF Baskani Zeki Baran, Kralingen-Crooswijk Meclis Üyesi Mesut Disli ve Oktay Ünlü,Ijsselmonde Meclis Üyesi Nejat Kaya, HOGIAF Baskani Mehmet Kabakyer, HOKAV Baskani Ugur Sen, BATIM Baskani Ugur Arisoy, HTIKDF Baskani Arif Yakisir, HTIKB Baskani Abdullah Güven, isadamlari, siyasiler, Hollandali, Türk ve Azeri davetliler ile El Mercan çalisanlari katildi.
Açilis kurdelesi öncesi konusan El Mercan Restoran ve Konfeksiyon sahibi Karamanli Ercan Uyrum, Rotterdam’daki Türkler arasinda balik restoran sektöründe açik oldugunu fark ettiklerini söyleyerek, “Biz yillardir semt pazarlarinda balikçilik yapiyoruz. Nezih, farkli bir konseptte ve ailece balik yenilebilecek bir restorana ihtiyaç oldugunu gördük. Önce Schiedam kentinde daha sonra da Rotterdam’da restoran açtik.” dedi.
Hollanda ekonomisine büyük katkilar yapacagina inaniyorum
Rotterdam Büyüksehir Belediye Baskani Ahmed Aboutalep, “Crooswijkseweg caddesinde bulunan diger esnaflarin burada baskalarina önayak olmalari sonucu yeni yeni dükkanlar açiliyor. Ismiyle müsemma olan ve Kur’an da geçen El Mercan’in, Hollanda ekonomisine büyük katkilar yapacagina inaniyorum. El Mercan Balik – Et Restoran’in isletmecisi Ercan Uyrum beyin, 15 yil evvel Hollanda’ya turist olarak gelip, bugün böylesi nezih ve güzel bir mekanin açilisini yapiyor olmasi, gerçekten takdire sayandir. Hollanda’da Türk girisimci sayisi 20 binlere yaklasti. Türkler döner, market, turizm, restoran v.s sektörlerinde çok aktif. Hollanda Fas toplumunda yaygin olan balikçilik sektörüne, Rotterdam’da ilk Türk olarak adim atan Ercan Uyrum’u bu cesaretinden ötürü ayrica kutluyorum. Bugün burada sadece restoran degil ayni zamanda konfeksiyon magazasinin da açilisi gerçeklesiyor.” açiklamasinda bulundu.
Bu yil çok ‘Özel’
Baskan Ahmed Aboutalep konusmasini söyle tamamladi: “Türkiye – Hollanda arasindaki diplomatik iliskilerin 400.yilini kutluyoruz ve bu yil çok özel. Baskan yardimcim sayin Hamit Karakus, Türk ve Hollanda basinina, Rotterdam olarak yil içerisinde, 400.yil ile alakali basin toplantisi yapti. 2 ülke dostlugu için 400 yil çok anlamli. 17 Nisan tarihinde Hollanda’ya resmi ziyarette bulunacak olan Sayin Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün programina Kraliçemiz Beatrix tarafindan bizzat davet edildim. Bu ziyaret, 2 ülke arasindaki varolan iliskilerin daha da perçinlenecegine inaniyorum.”
Öte yandan Rotterdam Büyüksehir Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Karakus ve HOGIAF Baskani Mehmet Kabakyer, balik restoran kültürünün yayginlasmasi konusunda bu müessesenin örnek olmasini umdugunu belirterek, “Balik restoran bizim kültürümüzde çok fazla örnegi olan bir müessese türü degil. Bu isyerinin diger yatirimcilarimiza da örnek olmasini diliyoruz. Bol kazanç temenni ederken, bu isyerinin kentimize hayirlar getirmesini diliyoruz.” seklinde konustular.
Hollanda’da Paskalya tatili olmasi ve havanin da günesli olmasi sebebiyle çok yogun katilimin gözlendigi El Mercan Restoran’in açilisinda, caddeye kurulan tezgahta konuklara balik ve izgara ile Azeri tatlilari ikram edildi. Programda öte yandan ney esliginde süfi müzik ile Tatar (Nogay) mahalli sanatçisi tarafindan enstrümantal müzik dinletisi yapildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284