RTÜK`ten Yayincilara Büyük Kolaylik

Televizyonlarin uydudan ve kablodan yayin yapabilmeleri için göstermeleri gereken teminat miktari, 240 bin Liradan 96 bin liraya düsürüldü.

 RTÜK`ten Yayincilara Büyük Kolaylik

Timef Genel Baskani Sakir Gürel, Yayinladigi Bir Mesajla Televizyon Yayincilari Adina Rtük'e Ve Bakanlar Kuruluna Tesekkür Etti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK'ün önerisi ile Bakanlar Kurulu, Uydu yayini ve kablolu yayinlarda, lisans ücretlerinin taksitle ödenmesine iliskin degisiklik yaparak, 240  bin lira olan teminat mektubu miktarini 96 bin liraya indirdi. Söz konusu karar, Resmi Gazetede yayinlanarak yürürlüge girdi.
Merkezi Ankara'da bulunan "Iletisim ve Medya Federasyonu (TIMEF) Genel Baskani Sakir Gürel; "Kablo ortamindan veya uydudan yayin yapmak isteyen bölgesel ve yerel televizyonlar için büyük bir sorun olusturan teminat mektubu ücretlerinin düsürülmüs olmasi, televizyon yayinciliginin önündeki engelleri büyük oranda ortadan kaldirmistir. Bunun için çesitli girisimlerde bulunan basta TIMEF Kurucu Derneklerinden Tokat Iletisim Dernegi'ne ve Tokat Milletvekili Sn. Ergun Dagcioglu'na, ayrica bu girisimleri dikkate alarak olumlu adimlar atan RTÜK'e ve Bakanlar Kuruluna, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar basta olmak üzere, tüm yayincilar adina tesekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
RTÜK Uydu Yayin Yönetmeligi ile Kablolu Yayin Yönetmeliginde yapilan söz konusu degisiklikler, Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge girdi. Buna göre; "Lisans ücretlerinin taksitle ödenmek istemesi halinde, yayin lisansi verilmeden önce, 4 taksit miktari tutarindan belirlenen, örnege uygun düzenlenen 10 yillik banka teminat mektubu sunulacak. Ancak, yayin lisans ücreti birinci taksitinin, lisans belgesinin verilmesinden önce ödenmesi kosulu aranacak. Üst Kurula sunulacak banka teminat mektubu tutari, birden fazla bankadan temin edilen teminat mektuplari ile de saglanabilecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284