Saglik Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Saglik Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni yapildi.

Saglik Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonu’nda 9 Haziran 2013 Pazar günü gerçeklestirilen törene KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin ile üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katildi.
Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin: “Okulumda 283 çocugum var ve hepsini candan seviyor, hepsine ayri deger veriyorum”
Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin yaptigi açilis konusmasinda Selçuk Üniversitesi döneminde kurulan Yüksekokul’un 12. dönem mezunlarini verdigini söyleyerek “Bugün 57 ögrencimizin mezun olmasindan büyük onur ve gurur duyuyorum.“ dedi.
Prof. Dr. Ali Sahin, en az mezunlarin aileleri kadar heyecanli oldugunu ifade ederek, egitim hayatlari boyunca onlarin her birini kendi çocugu gibi gördügünü vurguladi. Sahin, “Okulumda 283 çocugum var ve hepsini candan seviyor, hepsine ayri deger veriyorum.” dedi.
Saglik Yüksekokulu’nda görev yapan tüm ögretim elemanlarinin, ögrencileri donanimli bir egitimden geçirerek mezun ettiklerini belirten Prof. Dr. Sahin, “Ögrencilerimiz okullarinda ögrendiklerini tatbik ederek birçok hastaya sifa olacaklardir.“ diye konustu.
Sahin, hemsire adayi ögrencilerinin her sahada güçlü ve kararli adimlarla ilerleyerek, aldiklari egitimi tecrübeye dönüstüreceklerine ve basarili bir hayat süreceklerine inandigini söyledi.
Mezunlardan Hemsirelik Andi…
Saglik Yüksekokulu mezuniyet töreni, son sinif ögrencilerinin okul ve staj döneminde objektiflere yansiyan görüntülerinden olusan slayt gösterisi ile devam etti.
Hemsirelik andini hep bir agizdan coskuyla okuyan mezunlar Saglik Yüksekokulu’nun 3. sinif ögrencilerine bayrak ve flamalarini teslim etmenin gururunu yasadilar.
Ardindan Saglik Yüksekokulunu dereceyle bitiren ögrencilere basari belgeleri verildi. Okulu birincilikle bitiren Nur Teke’ye belgesini KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, ikinci Funda Gök’e Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin ve üçüncü Halil Mert’e Saglik Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Aydin belgesini takdim etti. Sonrasinda okul birincisi Nur Teke mezuniyet kütügünü çakti.
Okul birincisi Nur Teke yaptigi konusmada, üniversiteye geldiginde birbirinden degerli ve genis ufuklu akademisyenlerle karsilasmasinin kendisinin gelisimine çok büyük fayda sagladigini söyledi. Anne ve babasina da tesekkür eden Teke, “Hayatim boyunca görevimi hakkiyla yapacagima söz veriyorum.” dedi.
Tören, Yüksekokul ögretim elemanlari tarafindan mezunlara diplomalarinin verilmesi ve mezunlarin kep atmasiyla devam etti. Mezuniyet’in en çok alkis alan ani ise Prof. Dr. Ali Sahin’in ögrencilerin yogun istegi üzerine “Karagözlüm Efkârlanma Gel Gayri” türküsünü seslendirdigi dakikalar oldu. Tören, kokteyl programi ile sona erdi.
Okul Birincisinin Ailesinden: “Allah Herkese Bu mutlulugu Yasatsin”
Saglik Yüksekokulunu birincilikle bitiren Nur Teke’nin babasi Bayram ve annesi Hatice Teke’nin heyecani diger ailelerden bir adim öndeydi. Onlar hem egitim hayatini basariyla bitirip hemsire olmaya hazirlanan kizlarinin mezuniyetinde bulunmanin sevincini, hem de okul birincisi olarak mezuniyet kütügünü çakmasinin gururunu yasadilar.
Emegi geçen herkese tesekkür eden bayram ve Hatice Teke, “Kizimiz her zaman hanimefendiligi ve azmiyle bizi mutlu etti. Darisi üniversitede ögrenim gören diger ögrencilerin basina.” Seklinde konustular. Nur Teke’nin ailesi, basarili olmak için kaybetmekten korkmamanin ve fedakâr olmanin önemini kizlarinda gördüklerini söylediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284