Sair Sasma Ödüle Doymuyor

Karamanli sair ve yazar Ibrahim Sasma ulusal bazda düzenlenen birçok yarismada derece alarak ödül kazanmaya devam ediyor. Ülkemizde Türk siirinin ödül rekortmeni olarak addedilen sair Sasma son olarak Antalya Konyaalti Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisi ile düzenlemis oldugu Kadin Öyküleri konulu öykü yarismasinda Duvarlar ve Duvarlar isimli öyküsü ile 102 eser arasindan siyrilarak mansiyon ödülüne layik görüldü.

 Sair Sasma Ödüle Doymuyor

Sair Sasma, Adana Ilinin Sariçam ilçesinde, Sariçam Belediyesi tarafindan tertip edilen Portakal Çiçegi Edebiyat Ödülleri kapsaminda hikâye dalinda katilmis oldugu “Can Kiriklari”  isimli eseri ile 253 eser arasinda 3.lük ödülüne layik görüldü.  Sasma’ya 4 Nisan’da Adana’da gerçeklestirilecek olan “Portakal Çiçegi Karnavalinda” törenle ödülünün takdim edilecegi bildirildi.

Sair Sasma Istanbul Fazilet Egitim Kurumlari tarafindan düzenlenen Sefer Eksi 4. Kültür ve Sanat Ödülleri kapsamindaki Hikâye yarismasinda da Pusulasiz Agitlar isimli eseri ile Jüri Özel Ödülüne layik görülmüstür.  Sairimiz merkezi Ankara’da bulunan Telekomcular Dernegi tarafindan düzenlenen “PTT ve Türk Telekom Anilari”  konulu ani yarismasinda 164 eser arasinda   “Alo Santral”  isimli eseriyle Mansiyon ödülüne layik görüldü.
Sair Sasma yapmis oldugu açiklamada “Sair ve yazarlar yasadiklari topraklara vefa borçludurlar. Ben de hem yürek sesimi duyurabilmenin, hem de Türk Dili ile dillenen Karaman ilini birçok ilde ve çok degisik platformlarda Türk Dili ile temsil edebilmenin onurunu yasiyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284