Salçalıklarda Fiyatlar Uçuşa Geçti

Eylül ayıyla birlikte ilimiz ve çevresinde gelenek haline gelen kış hazırlıkları arasında yer alan ev yapımı salçalarda mevsimin son günleri yaşanırken, salçalık domates ve biber fiyatları da artışa geçti.

Salçalıklarda Fiyatlar Uçuşa Geçti

Geçen yıl kasası 20 liradan satılan salçalık domates bu yıl 50 liraya yükseldi. Geçen yıla göre yüzde 25 gibi artış olan fiyat farkının bu kadar yüksek olmasında temel etkenin ürünün az ve hastalıklı olması gösterilirken evlerin temel ihtiyaçları arasında yer alan salçalıklar pazarlarda fiyatı pahalı olmasına karşın bütçelerine uygun miktarda satın alınıyor.

Pazar yerlerinden alınan salçalık biber ve domatesler kaynatılmadan önce ilimiz eski Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan yerlerde makinelerde çektirilerek salça olmaya hazırlanıyor.

Pazar esnaflarından ve Karaman Pazarcılar Odası Üyesi Ahmet Vural, “Sezonun son ürünlerini satıyoruz. Sezona ucuz fiyatlardan girdik ama her geçen meyve sebze pazarında 0.20 kuruş fiyatın üzerine eklendi. Bunun sebebi de bu sene domates üretiminde azalma vardı. Böyle olduğu için fiyatlarımızda her geçen gün arttı. Geçen sene 20 TL tutan domatesin kasası bu sene 50 TL’yi buluyor. Bu kadar farkın olmasının temel etkeni ürünün az olmasından yanında ekilen ürünlerin hastalıkların olmasın etkiledi. Biz halkımız için çabalayan insanların, halkımızın ihtiyaçlarını gidermek için uğraşan insanlarız. Fiyatlar bu kadar yüksek olduğu için yeri geldiğinde bize sitem ediyorlar ama biz sadece aracıyız. Halkımızın bizi fırsatçı değil de ekmeğinde olan insanlar olarak görmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı

Salçalık biberin kilosu 1.50 ile 2,00 TL arasında satılırken salçalık domatesin kilosu ise 1,60 ile 2,20 TL arasında alıcıya ulaştırılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284