Samur: Kara Hasret Kaldik

Türkiye genelinde oldugu gibi Karaman’in Toroslarin zirvesinde bulunan Sariveliler ilçesinde de yazdan kalma günler yasaniyor.

Samur: Kara Hasret Kaldik

Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, Toros Daglarinin zirvesinde bulunan ilçelerinin hiçbir zaman böyle yagissiz bir kis mevsimi geçirmedigini söyledi. Yogun kar yagisi ve tipinin yasandigi ocak aylarinda ilçenin Karaman ve Konya’ya giden yollarin sik sik ulasima kapandigini anlatan Samur, "Bu yil tüm Türkiye genelinde oldugu gibi Toroslarin zirvesine de su zamana kadar yok denecek kadar kar düstü. Bölgedeki barajlari besleyen kanallarda yagis olmadigi için su yok. Bin 850 rakimda bulunan Belpinari mevkiinde ise 2 santim bir kar var. Bu ayda su an orada 3 metreye yakin kar olmasi gerekiyordu" dedi.
Hava sicakliginin yüksek olmasi nedeniyle ilçede bazi vatandaslarin kisa kollu gömlekle gezdigini de belirten Samur, "Insallah bu durum böyle gitmez. Eger subat ayinda da kar yagisi istenilen seviyede olmaz ise geçimini sebze ve meyvecilikten saglayan vatandaslarimizi kötü günler bekliyor" diye konustu.
Geçen yil ile bu yilin ocak ayinda Sariveliler'e yagan kar arasindaki fark ise fotograf karelerinde belirgin bir sekilde görülüyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284