Sanlitürk: Ermeni Soykirimi Tarihin Çarptirilmasidir

Atatürkçü Düsünce Dernegi Karaman Sube Baskani Ülkan Sanlitürk, Ermeni soykirimi iddialarinin tarihin çarpitilmasinin ürünü oldugunu söyledi.

Sanlitürk: Ermeni Soykirimi Tarihin Çarptirilmasidir

Sanlitürk, “Bugün bize Ermeni Soykirimi yalanini dayatanlar, dün bize Sevr’i dayatanlardir. Dün onlari dize getirdik. Bugün de dize getirmeliyiz. Ermeni soykirimi tarihin çarptirilmasidir. Çünkü, Osmanli Imparatorlugu’nun parçalanmasinin yolunu açan 1878 Berlin Andlasmasi sonrasi, kendilerine Dogu Anadolu’da bagimsiz bir Ermeni devleti kurma vaadi verilen Osmanli Ermenileri Ermeni Ihtilal Komiteleriyle devlete karsi 1888-1915 yillari arasinda tipki bugün PKK’nin yaptigi gibi binlerce kisinin ölümüne sebep olan baskin ve katliamlar gerçeklestirmis, 1. Dünya Savasinda Dogu Anadolu’yu isgal eden çarlik Rusyasi ordularinda Osmanli’ya karsi savasmis, katliamlar yapmis, Kurtulus Savasinda Dogu ve Güneydogu Anadolu’yu isgal eden Fransiz ordularinda yer almis ve dönemin hükümeti tarafindan çikarilan tehcir (zorunlu göç) yasasi kapsaminda askeri bir tedbir olarak olaylarin yogun yasandigi yerlerden, yine Osmanli topragi olan baska vilayetlere göç ettirilmislerdir. 85.000 Osmanli Ermenisinin yasadigi Istanbul’da soykirim günü ilan edilen 24 Nisan 1915 günü, sadece 2345 Ermeni’nin tutuklandigi sabittir, belgelidir. Bu durum bile olayin bir soykirim olmadiginin en basit kanitidir. Yine 1914 yili Osmanli nüfus sayiminda 1.229.000 Ermeni nüfusu oldugu, bunun yaklasik 500.000’inin zorunlu göçe tabi tutuldugu, göç edenlerin geriye dönenleri, Kafkaslara, Iran’a gidenleri bulundugu devlet arsiv ve belgeleriyle sabittir. Esasen bu döneme ait tüm devlet arsivleri isgal kuvvetlerince toplanip Ingiltere’ye götürüldügü ve incelendigi halde herhangi bir suç delili bulunamadigi da bir tarihsel gerçektir. Iste bu nedenlerle (Ermeni Soykirimi) iddiasi kocaman bir tarihi yalandir. Bugünü degerlendirelim. SEVR’le baslatilan oyun Lozan’la çökmüs, soykirim iddialari, Kurtulus Savasi’nin kazanilmasi sonrasinda kurulan güçlü Türkiye Cumhuriyeti karsisinda tozlu raflara kaldirilmis, ne var ki 1970, özellikle 1980 sonrasi, küresellesmeye zorlanan yeni dünya düzeninde Türkiye Cumhuriyeti ulus devletinin emperyalist BATI tarafindan yine hedef alinmasi sürecinde, PKK terörüyle birlikte yeniden önümüze konmustur.
Amaç SEVR’i hortlatmaktir. Atatürkçü Düsünce Dernegi olarak baristan yana olan tüm devletlere sesleniyoruz: Yüzyillarca bu topraklarda birlikte, kardesçe yasamis olan Türklerle Ermenileri Osmanli’nin paylasilmasi sürecinde kendi emperyalist emelleri için birbirine düsman eden, Birinci Dünya Savasinda 9 cephede ve Bati’da Çanakkale’de bize SEVR’I dayatanlarla vatan için savasan Türkleri, Dogu Anadolu’da bagimsiz bir Ermeni devleti kurma vaadi ile kandirip, Ermeni Ihtilal Komiteleri eliyle arkadan vurduran ve bu trajedinin yasanmasina neden olan, haçli zihniyetini dünya barisini zedeleyen emperyalizmi mahkûm edin. Mahkûm edin ki Dünya Barisi dogsun” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284