Sans Iki Kez Yüzüne Güldü

Karaman`da yasayan 43 yasindaki Ayse Akis, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde gerçeklestirilen böbrek nakli ile 19 yil sonra yeniden saglikli olmanin mutlulugunu yasadi.

Sans Iki Kez Yüzüne Güldü

“DEFALARCA ORGAN NAKLI LISTESINE ISMIM YAZILDI”
19 yildir böbrek rahatsizligiyla savasan üç çocuk annesi Ayse Akis, “Ikinci dogumumdan 6 ay sonra gözlerim görmemeye basladi. Hemen doktora basvurdum. Yapilan tetkiklerin sonucunda böbrek rahatsizligim ortaya çikti. Yillarca diyalize girdim. Defalarca organ nakli için bekleme listelerine ismimi yazdirdim. Ailemde agabeyimin böbregi uyuyordu ancak o vefat etti. Annem ve babam verici olmadi. Haliyle üzüldüm. Allah organi bagislayan kisiden razi olsun. Bir hayat kurtardi” seklinde konustu.
“SANS BANA ANTALYA’DA GÜLDÜ”
Böbrek nakli olmasi gerektigi ortaya çiktiginda diyaliz doktorumun önerisiyle yolunun Antalya ile kesistigini anlatan Akis, sunlari söyledi:
"Konya’dayken organ nakli listesine yazilmama karsin kan grubumun da etkisiyle bana uygun böbrek bulunamamisti. Umudumun azaldigi bir dönemde, Antalya’da yeniden isim listesine yazildim. 6 ay sonra uygun böbrek bulundu. Böbrek uyum sagladi ancak öncesinde ilaç kullanmam gerekiyordu bu nedenle nakil olamadi. Çok kisa bir süre sonra sans yine bana güldü ve ikinci kez kadavradan uygun böbrek bulundu."
“BEBEK, DIYALIZ ILAÇLARINA KARSIN DOGDU”
Diyalize girdigi sirada hamile kaldigini ve 6 ay boyunca gebeligini fark etmedigini belirten Akis, “Diyalize giren kisilerde adet düzensizligi olabiliyor. O kadar ilaç kullanmama karsin kizim dogdugunda 7 aylikti. Aldigim ilaçlar nedeniyle özürlü dogma ihtimali olan kizim, gözleri disinda çok saglikli. Diyalize girerken hekimler, hamileligi pek onaylamiyor. Yalnizca kilcal damarlarin gelismemesi normal insan 4 metre görüyorsa kizim 2 metre görebiliyor. O da tedavi ediliyor” ifadelerini kullandi.
“BANA YENI BIR HAYAT SUNDU”
Uygun böbrek bulunmadan önce gününün büyük çogunlugunu diyalizde geçirdigini söyleyen Akis, sözlerine söyle devam etti:
“Ben diyalize girdigimde, küçük kizima, oglum bakiyordu. Ama oglum askere gidince çaresiz kaldim. O gün, Kadir Gecesi’ne denk gelmisti. Aglayarak dua ettim, ‘Allah’im çocuklarim için bana yardim et’ diye. Benim o halimi gören küçük kizim da ayni duayi etmis. Yakin zamanda da organ haberi geldi. Allah, organini bagislayan ve hayatimi kurtaran o kisiden razi olsun. Bana yeni bir hayat sundu.”
SAGLIGINA KAVUSTU
Nakli gerçeklestiren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Baskani Prof. Dr. Alper Demirbas ise, “Hastamiz Ayse Akis’a sans iki kez güldü. Ilkinde sartlar uygun olmamisti. Ikinci kez yine kendisine uygun böbrek bulundugunda uygun ortam saglandi ve nakil gerçeklesti. Hastamiz, sagligina kavustu” diye konustu. (IHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284