Saray Gida`dan Yalanlama

Bakanligi`nin findik yerine GDO`lu soya kullanan firmalar listesine aldigi Saray Gida`dan yalanlama geldi.

Saray Gida`dan Yalanlama

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi son aylarda yaptigi denetimlerde özellikle gida ürünlerinde karsilastigi uygunsuz ürünleri kamuoyuna açikliyor. Bakanlik son olarak içeriginde GDO'ya rastladigi findik kremasi ve findik ezmesi üreten firmalari sitesinde desifre etti. O listede yer alan Saray Bisküvi ve Gida San. Tic. A.S'den yapilan yazili açiklamada,  'Saray’in hiçbir ürününde GDO’lu, katkili hammaddeler hiçbir zaman kullanilmamistir' denildi.  
Iste o açiklama;
"08.06.2012 tarihli bazi basin ve yayin organlarinda Eldenele kakaolu findik kremasi ürünümüzle ilgili yanlis ve yaniltici bilgilere yer verilmistir. Oysaki Saray’in hiçbir ürününde GDO’lu, katkili hammaddeler hiçbir zaman kullanilmamistir.
Eldenele Findik Kremasi ürünümüzde kullanilan tüm hammaddelerin analiz sonuçlari ekte yer almaktadir. Öyle ki, Türkiye’nin en saygin ve en güvenilir kurumu olan TÜBITAK MAM Arastirma Laboratuvari’ndan alinan 05.01.2012 tarihli, 05.04.2012 tarihli ve 06.06.2012 tarihli analiz raporlarinda söz konusu üründe hiçbir GDO’lu hammaddeye rastlanilmamistir. Yine Tarim ve Köyisleri Bakanligi’nin Gözlem Gida Kontrol Laboratuvari’nin 05.05.2011 tarihli raporunda da söz konusu üründe hiçbir GDO’lu katki maddesine rastlanilmamistir. Firmamizin GDO katkili hammadde kullanildigi ile ilgili haberin yasal dayanagi da yoktur.
Böyle bir açiklama Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan yapilmadigi gibi Türk Gida Kodeksi’ne göre de yasal analiz süreci henüz bitmemistir.
Ankara Il Laboratuvari’nin yaptigi analiz sonucuna itiraz edilmis ve durum netlesmemistir. Böylelikle henüz kesin bir analiz sonucu ortaya çikmadan, Bakanlik tarafindan onaylanip internet sitesinde yayinlanmadan bazi basin ve yayin organlarinda yanlis ve yaniltici yayinlar yapanlar hakkinda da gerekli hukuki haklarimizi arayacagiz. Firmamiza ait hiçbir üründe Türk Gida Kodeksi ’ne aykirilik yoktur. Tüm tüketicilerimiz Saray’in tüm ürünlerini gönül rahatligi ile güvenerek tüketebilirler."

Haber Kaynagi: www.milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284