Saray’dan Iki Ayri Lezzet

Yaz aylari ile satislarin canlandigi light ürünlere talep her geçen gün artiyor. Bu yil Saray Light Kraker ve Crasante Sebzeli Kraker olmak üzere iki yeni ürünü piyasaya sunan Saray Holding’in pazarlama sirketlerinden Trend Emtia Dagitim ve Gida Pazarlama AS’nin Genel Müdürü Nedret Özel de ilkbahar ve yaz aylarinda light ürün satislarinin arttigina dikkat çekerek, pazarin her yil yüzde 25 civarinda büyüdügünü söyledi.

 Saray’dan Iki Ayri Lezzet

 

Yaz aylari ile birlikte forma girmek isteyenlerin ara ögün olarak yanlarindan ayirmadiklari light ürünlere talep artiyor. Light ürün pazarinin her yil yüzde 25 büyüdügünü söyleyen Saray Holding’in pazarlama sirketlerinden Trend Emtia Dagitim ve Gida Pazarlama AS Genel Müdürü Nedret Özel, pazar büyüklügünü ise 50 milyon dolar olarak ifade etti. Özel, “Sadece atistirmalik içinde saglik ve light ürün payi ise yüzde 10 seviyesindedir. Pazarin 2012 – 2013 yillarinda yüzde 16 büyüdügü ifade ediliyor” dedi.
Türk tüketicisi light ürünleri seviyor
Light ürün sektörü ile ilgili de bilgi veren Nedret Özel, light ürün tüketiminin özellikle Ilkbahar ve yaz mevsimlerinden artis gösterdigini kaydetti. Nisan’dan Agustos’a kadar satislarin yüksek seviyeye ulastigini ve sonrasinda azalarak Ekim ayina kadar devam ettigini dile getiren Özel, Türk tüketicisinin light ürünleri sevdigini ve tükettigini vurguladi. Özel, “Bu durumda light pazarinin büyüyor olmasi, birçok firmanin light kategorisine agirlik vermesine ve yeni çesitleri çikarmasina sebep oluyor. Önceleri sadece Bisküvi olarak raflarda bulunan light ürünleri simdi dondurmadan gazli içecege, reçelden mayoneze kadar birçok kategoride tüketici ile bulusuyor” dedi.
En çok kadinlar tüketiyor
Light ürünleri en çok kadinlarin tükettigine isaret eden Nedret Özel, ancak erkeklerin de light ürünlere tüketim kolayligi ve rahat ulasabilir olmasi sebebi ile taleplerinin her geçen gün artis gösterdigini söyledi.
Özel, “Daha çok yaz aylarinin yaklasmasiyla kilo problemi yasayan, forma girmeye çalisan tüketici grubunun tercihidir. Bunun disinda, gün içerisinde ki yogunluktan ögün atlayan, saglikli beslenmek ve yogun is temposunda tokluk hissi yasamak isteyen bir grubunda çantasindan eksik olmayan bir kategoridir” görüsünü dile getirdi.
Saray’dan light ve saglikli üründe yeni tatlar
Sektörünün yenilikçi markasi Saray’in da light ürün ve saglikli ürün olmak üzere iki farkli tadi tüketicilerin begenisine sunduguna isaret eden Nedret Özel, iki yeni lezzet olan Light Kraker ve Crasante Sebzeli Kraker’i diyet yapanlarin ve saglikli beslenmek isteyenlerin yanlarindan ayiramayacaklarini kaydetti. Bugday unu, bugday kepegi ve kirilmis bugday karisimindan olusup iyi bir lif kaynagi olan Saray Light Bisküvi’nin seker ilavesiz ve kolesterol içermedigini söyleyen Özel, yagi yüzde 30 azaltilmis olan ürünün lezzetli ve keyifle tüketilecegini vurguladi. Dogal sebzelerden olusan Crasante Sebzeli Kraker’in ise yemesi oldukça keyifli bir kraker çesidi oldugunu dile getiren Özel, Saray Light Kraker’in 220 gram ambalajlarda 2 lira olarak piyasaya sunuldugunu söyledi. Crasante Sebzeli Kraker’in de 60 gram ve 200 gram olmak üzere iki ayri ambalaji bulundugunu belirten Özel, 60 gramlik Crasante Sebzeli Kraker’in 50 kurus, 200 gramlik ambalajinin ise 2 lira olarak raflarda yerini aldigini vurguladi.
Tüketicilerin ürünlerinden keyif almasini ve güvenle tüketmesini saglama anlayisi ile çalismalarini sürdürdüklerini kaydeden Nedret Özel, “Yenilikçi, farkli ürünlerle hizmet sunma konusunda öncü ve uzman olma ilkemiz dogrultusunda tüketicilerimizin beklentilerine cevap verecek yeni ürünler sunmaya devam edecegiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284