Sarikamis Belgeseli Duygulandirdi

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan ortaklasa düzenlenen bir programla Sarikamis Sehitlerinin anisina hazirlanan “Sühedanin Izinde Sarikamis” adli belgesel Piri Reis Kültür Merkezi’nde gösterildi.

Sarikamis Belgeseli Duygulandirdi

Programa Vali Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Albay Mustafa Akis, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, bazi daire müdürleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Saygi Durusu ve Istiklal marsimizin okunmasiyla baslayan program kahramanlik türkülerinin söylenmesiyle devam etti.
Programda konusan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, “Güzel vatanimiz için canlarini vermekten çekinmeyen kahraman sehitlerimizi anmayi ve onlarin hatiralarini belleklerimizde canli tutmayi ve böylelikle onlara olan vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemeyi hedefledik. Atasini bilmeyenin atisi olmaz derler. Onlari ne kadar hatirimizda tutabilirsek geçmisimizdeki bu anilari ne kadar yad edebilirsek gelecegimizin de bir o kadar saglam temeller üzerine oturacagini düsünüyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta’da, “Tarih boyunca nice zaferler kazanmis bir milletin mensuplari olmaktan gurur duymaliyiz. Az iken çoklari yendik. Hasta adam iken bilegimizi bükemediler. Yok ettik dedikleri anda ise küllerimizden yeniden dogduk. Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan müdürlügümüze gönderilen Gençlik Sühedanin Izinde Sarikamis belgeselinin gösterimiyle ilgili resmi yazi elimize ulastiginda belgeseli hemen indirerek izledik. Sarikamis belki sanli tarihimizde bir zafer degil, aksine yiten 90 bin can gibi görünsede milletçe alinacak büyük derslerimiz vardir” diye konustu.
Daha sonra 45 dakikalik belgesel film izlenerek bu etkinlige Karaman’dan katilan iki ögrencinin duygulari ve düsünceleri alindi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284