Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur: “Belediye Makamı Vakit Geçirme Yeri Değildir”

Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, 2016’da yapılan hizmetler ile gelecek yıl içerisinde yapacakları çalışmaları değerlendirdi.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur: “Belediye Makamı Vakit Geçirme Yeri Değildir”

Polisevi’nde gerçekleşen toplantıya, Karaman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Başkan Hayri Samur, sözlerine terör örgütünün İstanbul’da yaptığı saldırıyı nefretle kınayarak şehit olan polis ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.
Ekibi ile birlikte belediye başkanlığındaki ikinci döneminde Sarıveliler ilçesi ile belediyeyi kurumsallaştırmak için uğraş verdiklerini kaydeden Samur, "Birinci önceliğimiz ülkenin birliği ve dirliğidir. Bu birlik olmazsa hiçbir şeyin anlamı kalmaz. Çünkü vatan hainleri hem içten hem dıştan bizimle uğraşıyor. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü vatan hainlerine Türk halkı gösterdiği birlik ve beraberlikle tüm dünyaya en güzel cevabı da vermiştir. Bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini meydanlara çıkarak gösterdiler” dedi.
Başkan Samur, Sarıveliler ilçesinde yapılan yatırımlarla ilgili olarak da yaptığı değerlendirmede, “Ben doğduğum topraklarda iki dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Sizlerle birlikte Sarıveliler’de belediyecilik noktasında kurumsallığı ön planda tuttum. Sarıveliler’in hiçbir zaman birinci önceliği dururken hiçbir zaman ikinci önceliğine yer vermedim. Doğru bildiğimi ve bilimsellikte doğru olanın yapılmasına büyük önem verdim. Bugün Belediye başkanıyız yarın yokuz. Mühür bende sultan benim. Hayır, öyle bir şey yok. Sultan halktır. Biz milletin temsilcisiyiz. Bugüne kadar yarının hesabını yapmadım yapmayacağım. Allah nasip ederse 2019 yılına kadar bu görevdeyiz. Bu süreçte ilçemizin gelişmesi için gayret sarf ettik. Biz yol, su, duvar işlerini yapmanın yanı sıra sanayi ve ticaretin gelişmesine de katkı sağlamaya çalıştık. Bunun öncülüğünü yapmaya gayret ediyoruz. İlçede çok sayıda kavak vardı ve bunlar sağlığı önemli ölçüde tehdit ediyordu. Biz onları kestirip kütüklerinden istiridye mantarı üretmeye başladık. İlçe halkının ekonomisine üretilen bu mantarlar katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Belediye’nin eski hizmet binasının bulunduğu alana konut ve işyerlerinin olduğu büyük bir bina yaptırdıklarını belirten Başkan Samur, “Belediye olarak bu yaptığımız binadaki konut ve işyerlerini önümüzdeki aylarda satışa sunacağız. Satışa sunacağımız bu yerlerden belediyemize ciddi anlamda bir gelir bekliyoruz. Ben iddia ediyorum Türkiye’de yerel yönetimlerde en kaliteli binayı yaptık. Diğer taraftan belediye olarak yaptığımız en büyük yatırım tesisi Ağustos ayından itibaren faaliyete geçirdiğimiz hazır beton tesisidir. Burada ürettiğimiz betonları müteahhit firmalara satıyor ve gelir sağlıyoruz. Belediyemizin ayda 100 ila 200 bin lira arasında İller Bankası geliri dışında bir geliri yok. Benim yerel yönetim olarak hizmet yapabilmem için tüccar gibi hareket etmem gerekiyor. Bende belediyenin gelirlerini artırabilmek adına bunları yapıyorum” şeklinde konuştu.
"Sesli olmak için güçlü olmak gerekiyor" diyen Samur, “Bu ülkenin daha ileriye gidebilmesi için yerel yönetimlerinin daha güçlü olması lazım. Siyasetin yerelden başlayıp genele gitmesi lazım. O zaman çok daha güçlü oluruz. Belediye Başkanlığı vakit geçirme yeri değil. Bu işin vebali çok büyük. Bir saniyesi bile çok anlamlı, çok önemlidir. Buna gayret ediyorum. Sarıveliler’de önümüzdeki süreçte daha önemli hizmetlere imza atacağız. 2017 bütçemizi 10 milyon lira olarak belirledik. Ben göreve geldiğim 2009 yılında belediyemizin bütçesi 1 milyon liraydı. Şuan 10 milyon lira oldu” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284