Sariveliler Belediye Baskani Samur 5 Yilini Degerlendirdi

Ilimize bagli Sariveliler Ilçe Belediye Baskani Hayri Samur, 5 yillik baskanlik süresinde ilçeye yaptigi hizmetleri düzenledigi bir basin toplantisiyla degerlendirdi.

Sariveliler Belediye Baskani Samur 5 Yilini Degerlendirdi

Polisevi’nde gerçeklesen toplantiya Karaman’daki yerel ve ulusal basinin temsilcileri katildi.
Hayri Samur, her seyin temel tasinin birlik ve dirlikten geçtigini belirterek, “Bu olguyu korumak için ben degil, hep biz olmaliyiz. Çünkü birlik olursak bu ülkede asamayacagimiz hiçbir engel kalmaz. Bu nedenle ben birligi çok önemsiyorum. Genele gitmenin temel yolu yerelden geçer. O nedenle yerel yönetimin önemi büyük. Benim ilim Karaman, ilçem Sariveliler. Benim ilim ne kadar çok gelisip büyürse, ilçemde o kadar gelisir ve büyür. Bu ülkenin birligi, dirligi çok önemli. 2009 seçimlerinde bagimsiz aday olduk ve yüzde 60’lik oy oraniyla Belediye Baskani seçildik. Önümüzde yine bir mahalli seçim var. Allah nasip eder, halkimiz teveccüh gösterip seçerse bu göreve yeniden talibim. Makamlar, mevkiler kimseye mülk degildir. Ancak görevini yapan, çalisan kazanir. Yapmayan ise kaybeder. Eger ben bana verilen bu görevi yanlis yapiyor, çalismiyorsam halkta bunun geregini yapar. Idarecilikte ahbap çavus iliskisi olmamali. Atanmisi da, seçilmisi de kendine verilen görevi layikiyla yapmalidir. Biz bu dünyaya dogru geldik, dogru yürüdük, dogru gidecegiz. Hepimiz insaniz. Hatalar yapabiliriz. Ben de hatalar, yanlislar yapmis olabilirim. Ama önemli olan hos bir seda birakabilmektir. Sariveliler Karaman’in ikinci büyük ilçesi. Merkeze uzak ama uzagi yakinlastirmak da bizim elimizde. Düz ovada araba sürmek kolaydir. Yamaçlarda zordur. O nedenle sunun, bunun adami degil, çalisan, hak eden kazansin. Devlet vakit geçirme yeri degildir. Atanmissak devlet için çalisiyorsak üzerimize düseni de yapmak zorundayiz. Siyaset hizmet için bir araçtir sadece” dedi.
5 yilda Sariveliler ilçesine yaptigi hizmetler hakkinda da bilgi veren Baskan Samur, “Sariveliler’de 2009’yilindan beri düsünerek, çalisarak is üretildi. Alt alta koydugumuzda bugüne kadar örnegi olmayan çok kapsamli bir liste çikiyor karsimiza. Bunlari satir baslariyla anlatacak olursak, ilçemize yeni belediye hizmet binasi ve fen isleri binalarini kazandirdik. Is merkezi ve konut insaati çalismasi kapsaminda eski belediye binasini yikarak yerine ilçemizin çehresini degistirecek is merkezi ve konut projesinin yapimina baslanacak. Kanalizasyon alt yapi sebekemizi tamamladik. Atik su aritma tesisinin proje çalismasi devam ediyor. Mahalle ve caddelerimizin yollarini asfalt ve parke kapladik. Ulasim hizmetleri için sehir içi ticari taksi ve minibüs hatlarini hizmete soktuk. Gerekli noktalara duraklar olusturduk. Imar düzenleme ve kentsel dönüsüm hizmetleri kapsaminda Ortaköy, Adiller ve Çevrekavak köylerimizi mahalle yapip ilçemizi fiziken üç kat, nüfus itibariyle iki kat artirdik. Ilçeye küçük sanayi sitesi yapilmasi için gerekli çalismalari baslattik. Çevre düzenlemelerinin yani sira ilçeye yöresel ürünler pazari ve kiraz alim merkezi olusturduk. Ilçemizin 11 mahallesine hizmet verecek sekilde 2 bin metreküp içme suyu kapasiteli üç adet yeni depo ile 100 kilometrelik içme suyu isale hatlari ve sebeke projelerini tamamladik. Yapim isi ihale çalismalari sürüyor. Ayrica Çevlik Göleti Sulama suyu boru hattinin yüzde 85’i tamamlanarak Temmuz 2014’den itibaren vatandaslarimiz, arazilerini sulama imkanina kavusacak. Belediyeye 15’i yeni olmak üzere 20 araç kazandirdik. Yine halkimizin destegi ile Belediyeye 18 metrelik itfaiye araci aldik” diye konustu.
Baskan Samur, ilçenin gelismesi için belediye olarak bu söylediklerinin disinda birçok hizmete de imza attiklarini kaydederek, 30 Mart’ta yapilacak olan yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi’nden tekrar Belediye Baskanligina aday oldugunu, seçilmesi durumunda yarim kalan projeleri tamamlayarak, ilçeyi kalkindirmak için çalismalarina devam edecegini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284