Sariveliler Belediyesi Yeni Yatirimlar Için Kollari Sivadi

Sariveliler Ilçe Belediye Baskani Hayri Samur, ilçelerine yeni yatirimlar kazandirmak için kollari sivadiklarini söyledi.

Sariveliler Belediyesi Yeni Yatirimlar Için Kollari Sivadi
Samur, Mevlana Kalkinma Ajansi'nin 2011 faaliyet yili kapsaminda açmis oldugu Dogrudan Faaliyet Destegi hibe programina Sariveliler Belediyesi olarak geçtigimiz aylarda özel bir proje ile basvuru yaptiklarini belirterek, “Hazirlanan proje, basvuru yapan birçok proje arasindan basarili bulunarak hibe almaya hak kazanmistir. Hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan sözlesme imzalanarak projeye baslanacak. Projemiz, yöremizin var olan tarimsal dinamiklerini harekete geçirmek, yerel yatirimcilarin önünü açmak, bölge ve ülke çapinda faaliyet gösteren tarimsal isletmelerin bölgemizde yatirim yapmalarini saglayacak, bölgemizin tarimsal dinamiklerini ortaya koyabilecek rapor ve fizibilite çalismalarini kapsamaktadir” dedi.
Projenin, yörede hizla gelisen ve tarimsal faaliyetler içerisinde önemli yer tutan kiraz, ceviz ve aricilik ürünlerine yönelik yapilacagini belirten Samur, “Bu çalismalar ile elde edilen rapor ve fizibiliteler ile yöremizde yeni yatirim yapabilecek yatirimcilara tanitim ve bilgi sunumlari yapilacaktir. Bu sayede, bölgesel ve ülkesel çapta faaliyet gösteren isletmelere, özellikle yöremize özgü tarimsal ürünlere yönelik yeni yatirim potansiyelleri hakkinda bilgi verilebilecek, yöremizi ve ürünlerimizi sunma, tanitma imkanina sahip olunacaktir. Yöremizin kanayan yarasi olan kisitli istihdam olanaklarina, yeni yatirimlar ile istihdam alani olusturmak ve yöremizin ekonomik gelisimine katki saglamak amaçli yapilan bu çalisma, basvurusu yapilmis ve su an degerlendirme safhasinda olan diger projelerimize, ayrica hazirlik asamasinda olan yine çok degerli ve yöremize özgü birçok projemizin temelini olusturmaktadir. Yöremizin, ekonomik, sosyolojik ve sosyo-kültürel gelisimine önemli katkilari olacak yeni yatirimlara Sariveliler Belediyesi olarak her türlü kolayligi ve ilgiyi göstermeye hazir oldugumuzu, yöremizde istihdam olanaklari olusturabilecek yatirimcilari ilçemize çekmek için elimizden geleni yapmaya devam edecegimizi gönül rahatligi ile söyleyebilirim. Bu çalismalar yapacagimiz birçok çalismanin baslangici olacak ve Sariveliler ilçesinin tanitim ve gelisimine katki saglamaya devam edecegiz” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284