Savas Fotografçilarinin Filmi Kmü’de Gösterildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Fotografçilar Ögrenci Toplulugu tarafindan sinema etkinligi düzenlendi. The Bang Bang Club’in beyaz perdeye yansidigi filmi çok sayida ögrenci takip etti.

Savas Fotografçilarinin Filmi Kmü’de Gösterildi

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi konferans salonunda gösterilen 2010 yapimi film, dört savas fotografçisinin gerçek hikayesini konu aliyor. The Bang Bang Club’in senaryosuna göre 90'larin basinda irk ayrimciliginin hüküm sürdügü Güney Afrika'ya giden dört fotografçi, kendi hayatlarini tehlikeye atarak Güney Afrika'da yasananlarin gerçek yüzünü dünyaya duyurmaya çalisir.
“Fotograf sevgisi, ölüm korkusunun önüne geçebilir”
KMÜ Genç Fotografçilar Ögrenci Toplulugu Baskani Emine Dagdelen, The Bang Bang Club’in fotografçilik mesleginin sayginligini ortaya koyan filmlerden oldugunu ifade ederek “Fotograf sevgisi, ölüm korkusunun önüne geçebiliyor. Bu filmi seçmekteki amacimiz fotografçilikla ilgilenenlerin hangi zorluklari göze aldigini ve mesleklerine olan bagliliklarini göstermekti.” dedi.
Topluluk Baskani Dagdelen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögrencilerinin fotografçiliga ilgilerini çekmek ve bu meslegi daha çok sevdirmek için çesitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284