Sayaslan: Engelli Insanlara Saygi, Insanliga Saygidir

Ülkemiz genelinde 69 il ve 4 tane de dis ülkelerde dernek subeleri bulunan Türkiye Beyazay Dernegi Karaman Sube Baskani Durmus Sayaslan, “Dünya Engelliler Günü” dolayisi ile açiklamalarda bulundu.

Sayaslan: Engelli Insanlara Saygi, Insanliga Saygidir

Dernek baskani, ilk olarak “Engelli Insanlara Saygi, Insanliga Saygidir” anlayisinin insanimiza benimsetilmesiyle, engellilerimizin daha engelsiz bir dünyada yasayacaklarina dikkat çekti. “Bugün saglikliyim peki yarin?” sorusunu kendimize sordugumuzda engellileri anlamada büyük fayda saglayacaktir. Engelli insanlara aciyarak bakmanin onlara yapilacak en büyük kötülük oldugun, aciyarak bakmaktansa engellilerin egitilmis insan gücü haline getirilmesindeki çabalarin daha önemli olduguna vurgu yapti. Engelli insan ise yaramaz insan degildir, her engellimizin egitildigi zaman bir iste çalisabilecegini belirten dernek baskani, devletimiz engelli insanlari egitimli hale getirmede daha fazla maddi kaynak ayirmasi gerektigine dikkat çekti. Engelli insani da en mutlu edenin diger insanlar da oldugu gibi ” çalismak, hak ettigi emegin karsiligini almak ve kazancini sevdikleriyle harcamak “oldugunu dile getiren SAYASLAN, kendilerinin de Türkiye Beyazay Dernegi olarak ürettikleri projelerler özelikle engelli insanlarin egitilmesi ve aldigi egitimle ilgili ise yerlestirilmesi noktasinda katki saglamaya çalistiklarini belirti.
Önceki yillarda Türkiye Beyazay Dernegi Karaman Subesi, engelli vatandaslar için düzenlenen ÖMSS için hazirlik kursu düzenlemis, kurs sonunda, ÖSYM’nin düzenledigi özürlüler için düzenlenen sinavda basarili olmus ve 35 engelli insanimiz çesitli illerde ve ilimizde devlet memuru olmustur. Dernegin yeni hedeflerinde yine ÖMSS sinavi kursu açmanin yaninda, kurum ve kuruluslarla beraber projeye dayali çesitli alanlarda engellilere meslek edindirme kurslari açmak ve sehrimizi ve ülkemizi tanitici çesitli gezi organizasyonlari vardir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284