Schiedam’da HOKAF İftarı Buluşturdu

Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF)’ın Schiedam İslam Merkezi konferans salonunda gerçekleştirdiği iftar yemeğine 300’e yakın davetli katıldı.

Schiedam’da HOKAF İftarı Buluşturdu

Farklı kentlerden gelen Karamanlı vatandaşların katılımıyla gerçekleşen iftar programına Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, Rotterdam Muavin Konsolosu Mustafa Ünal, Charlois Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Baran, Kralingen-Crooswijk Belediye Meclis üyesi Oktay Ünlü, İjsselmonde Belediye Meclis üyesi Necat Kaya, Feijenoord Belediye Meclis üyesi Seyit Yeyden, LAPON Başkanı Arif Yakışır, Hollanda Kayserililer Vakfı Başkanı Hasan Tekten, ASBİR Hollanda Başkanı Göksel Soyugüzel, Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcileri, köy dernek temsilcileri, sponsorlar, işadamları, STK temsilcileri, HOKAF yöneticileri ile davetliler katıldı.

Her yıl geleneksel olarak organize ettikleri iftar programına uzaktan yakından gelen misafirlere ayrı ayrı teşekkür eden HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz dostluk, kardeşlik ve muhabbet duygularımızın pekişmesi, helal lokmamızı paylaşmak için düzenlediğimiz iftar programımıza, federasyonumuz ve yönetim kurulumuz adına hoş geldiniz diyor, hepinizi kalbi duygularımla selamlıyorum. Böylesi birliktelikler sizlerle güzeldir. STK’larımızla köy derneklerimizle, işadamlarımızla, kadınlarımız ve gençlerimizle, tüm hemşerilerimizle güzeldir. Bu vesileyle bu programın gerçekleşmesinde katkı sağlayan sponsorlarımıza ve gönüllü çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.

Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, “Bu gibi organizasyonlara teşrif ederek vatandaşlarımızın arasında olmaya çalışıyoruz. Ramazan, birlikteliğe, biraraya gelmeye vesile olan mübarek bir ay. Gelecek nesillerimiz için kendi değerlerimizi, kültürümüzü örf ve adetlerimizi bu gibi programlarla aktarmak adına elimizden geleni yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Rotterdam Muavin Konsolosu Mustafa Ünal ise şöyle konuşru: “Ramazan ayının bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan, gerek zekat gerekse fitre olarak ve aynı zamanda bütün gün aç ve susuz kalmak süretiyle verme ayıdır. Ülkemizden binlerce km uzakta, böylesi ortamlarda, birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye’deki güzel atmosferi burada da yaşıyor ve yaşatıyor olmak çok güzel, vesile olanlara teşekkür ediyorum. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum.” 

İlahiler eşliğinde iftar yemeği yendi ve gece geç saatlere kadar sohbet yapıldı.

Mehmet Ali Topcu - Rotterdam

Hollanda

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284