Sebze Kurutma Projemiz Devam Ediyor

Ilimizin tarimsal arazi varligi kisitli olan ve geçimini tarim ve hayvanciliktan temin eden dag köylerimizdeki çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardinin yükseltilmesi amaciyla 2014 yilinda uygulamaya konulan ve 2015 yilinda da Karaman Il Özel Idaresi Köylere Hizmet Götürme Birligi ve Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nün isbirligi ile yürütülen `Sebze Yetistiriciligi ve Sebze Kurutma Projesi` devam ediyor.

Sebze Kurutma Projemiz Devam Ediyor

Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin proje uygulanan köylerden Morcali köyüne giderek incelemelerde bulundu. Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz’in eslik ettigi incelemelerde çiftçilerin sera ve tarlalarina giden Il Müdürü Keskin, proje ile üreticilerin, ürünün bol ve ucuz oldugu yaz döneminde düsük fiyattan satmak zorunda kalmayacaklarini ve daha yüksek gelir elde etmelerine katki saglanacagini belirtti.
Il Müdürü Keskin, projenin Ermenek, Basyayla ve Sariveliler ilçeleri ile ilimiz merkez Morcali, Çukurbag, Narlidere, Degirmenbasi, Göcer, Pinarbasi, Bucakkisla, Çatak ve Yesildere Köylerinde uygulandigini, 63 bin TL kaynak kullanilan projede çiftçilere 160 bin adet domates, biber ve patlican fidesi ile birlikte kurutma islemi için 82 adet kurutma tezgâhi dagitildigini ifade etti.
Keskin, “Proje ile bölgedeki çiftçilerimizin gelir kaynaklarinin çesitlendirilmesi ve artirilmasina katki saglanarak refah seviyesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. Böylece dag köylerinde yasayan üreticilerimizin geçimlerini saglamak için sehirlere göç eden nüfusunun istihdamina da katki saglanarak, alternatif gelir kaynaklari sunulacaktir. Özellikle kadin çiftçilerimizin sosyo-ekonomik yönden durumlarinin iyilestirilmesine faydalar saglayacak olan proje ile açik tarlada sebze yetistiriciligi ve sebze kurutma konularinda bilinçli üreticiler olmalari saglanarak, daha kaliteli ve bol ürün yetistirmelerini ögretmek, yetistirilen ürünleri kurutarak daha iyi fiyattan satmalarini saglayarak, gelir düzeylerini artirmak, kurutma teknigiyle üretilip hazirlanan ürünler ile yeni bir pazar ve tüketim aliskanligi olusturmak hedeflenmistir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284