Şehit Aileleri Ve Gaziler Ayrancı’da Buluştu

Ayrancı Kaymakamlığı, Ayrancı Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Şehit aileleri ve Gaziler Pikniği’ Ayrancı’da yapıldı.

Şehit Aileleri Ve Gaziler Ayrancı’da Buluştu

Ayrancı baraj mevkiinde yapılan pikniğe Karaman Valisi Fahri Meral, Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, Muharip Gaziler Derneği Karaman şube başkanı Behiç Baş ve şehit aileleri ile gaziler katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan piknik programında mevlid-i şerif okundu. Yapılan toplu duanın ardından konuşan Muharip Gaziler Derneği Karaman şube başkanı Behiç Baş, ilçe kaymakamı ve belediye başkanına etkinliğe gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Şehit aileleri ve gazileri ilçede misafir etmekten memnun olduğunu belirten Ayrancı Belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, “Sizler çocuklarınızı, yakınlarınızı, eşlerinizi bu bayrak ve bu memleket için gönderdiniz ve şehit oldular. Kuran-ı Kerim ‘onlara ölü demeyiniz onlar diridirler’ buyuruyor. Biz onların ölmediklerine ve şu an bizlerin arasında olduklarına inanıyoruz. Türk Milletinin kaderi coğrafyası! Öyle bir coğrafya üzerindeyiz ki, enerji kaynaklarının merkeziyiz, Ortadoğu’nun, balkanların ve Karadeniz’in kapısıyız. Bundan dolayıdır ki tüm dış güçlerin gözü üzerimizde. Geçmişten günümüze hainlerin ismi bazen Asala oldu, bazen PKK, bazen ise FETÖ olarak varlığını sürdürüyor. Türk Milleti her defasında bunları alt etmeyi başarmış ve bu yurdu canı pahasına korumayı başarmıştır. Milletimizin şanlı tarihine bakıldığında da görülecektir ki Türkler esaret nedir bilmez, ülkesini vatanını terk etmez ve mücadele eder” dedi.

Başkan Büyükkarcı’nın ardından  “Şairinde dediği gibi ‘Ölüm güzel şey, budur perde arkasından haber, Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber’’ diyerek sözlerine başlayan kaymakam Mustafa Türkcan, “Ölümlerin en şereflisi şehitlerimizin ruhları şad olsun. Rabbimden sizlerin yüreğine ferahlık, sinelerinize sabır ve sükûnet diliyorum. Bu asil ve vakur duruşunuzun layığıyla cennette karşılık bulacağına inanıyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Vali Meral; “Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini belirterek, vatanın birliği ve bağımsızlığı için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlarla sohbet eden protokol üyeleri şehit aileleri ve gazilerle birlikte yemek yedi. EtkinlikteVali Fahri Meral, Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan ve belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı’ya bir şehit aileleri tarafından birer Türk Bayrağı hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284