Sehit Madenci Ailelerinin Tepkisi Dinmiyor

Karaman`in Ermenek ilçesinde 18 isçinin hayatini kaybettigi maden faciasiyla ilgili açilan 3`ü tutuklu 16 sanikli davanin ilk durusmasina katilan ailelerin tepkisi dinmiyor.

 Sehit Madenci Ailelerinin Tepkisi Dinmiyor
Karaman’in Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen ve 18 isçinin hayatini kaybettigi maden faciasiyla ilgili açilan 3’ü tutuklu 16 sanikli davanin ilk durusmasi devam ediyor. Iki saat ögle arasi verilen durusmada madenci yakinlari disariya çikti.
Maden kazasinda oglunu kaybeden Ismail Gürses’in annesi Ayse Gürses, "Durusma bizim istedigimiz sekilde gitse ne olacak. Onlar içeride devletin ekmegini yeyip yatacaklar. Biz evlatsiz kaldik. Analar agladi evlatsiz, çocuklar babasiz kaldi. Olanlar bizlere oldu. 18 kisi ölünce arkasinda hazine koydu gitti. Herkes hazineye kavustu. Ama biz ne olduk. Biz evlatsiz kaldik. Niye o yardimlar verildi. Niye bizim çocuklarin sagliginda bunlar verilmedi. Bu ocak sahipleri her zaman zaten magdur. Oglum 3 ay maasini alamadi. Neden vermediler parasini. Oglum esinin dogumuna gidecekti, parayi babasi verdi de gitti. Ben ogluma gitme su kazandigimiz parayi yiyelim dedim, ana para yok dedi, çocuklara bez alacak para yok dedi ve gitti. Bu kaza oldu havadan bez yagdi. Neye yaradi da simdi. Bizim çocuklar nasil suyun içinde can verdi, bunlarda su kuyusuna atsinlar. Bana evladimi geri versinler ben bakarim, parada filana hiç gözüm yok" dedi.
Gözü yasli anne benim en degerli varligim bu çocugu babasiydi diyerek torununa sarilarak agladi.
Maden kazasinda esi Osman Çoksöyler’i kaybeden Sadiye Çoksöyler ise "Bizim çocuklarimiz babalarini bilmez. Kendilerinki de dagilsin Insallah. Canima can istiyorum ben. Asilsin bular, buradan basbakan ve Cumhurbaskanina sesleniyorum Avrupa Insan Haklari Mahkemesine dava açacagim sonuna kadar birakmayacagim. Benim zaten dünyam karardi. Bizi 30 yasina basmadan ayirdilar. Ben idam istiyorum" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284