Sehit Polis Memuru Gözyaslariyla Defnedildi

Karaman`da, 14 Nisan Cumartesi sabahi adliye önünde yapilan silahli saldirida sehit olan polis memuru Ali Karakis`in cenazesi, düzenlenen törenin ardindan memleketi Konya`nin Eregli ilçesine ugurlandi.

Sehit Polis Memuru Gözyaslariyla Defnedildi
Sehit Polis Memuru Ali Karakis'in (35) Türk Bayragi'na sarili tabutu Karaman Devlet Hastanesi morgundan meslektaslari tarafindan alindi. Sehit polisin naasi Kortej esliginde Polisevi bahçesine getirildi. Cenaze gelmeden önce Polisevi bahçesinde bulunan sehit polisin babasi Refik, annesi Nursen ve esi Yasemin Karakis gözyaslarin tutamadi. Sehidin yakinlari polis memurlari tarafindan sakinlestirildi. Sehidin naasi polisevi önünde omuzlara alinarak törenin düzenlenecegi alana tasindi. Annesi Nursen ile esi Yasemin Karakis ve yakinlari tabuta sarilarak agladi. Tabutun basindan ayrildiktan sonra geri gelen sehidin esi Yasemin ve 2 yasindaki oglu Yusuf tabuta sarildi. Yusuf'un babasinin tabutunun basinda aglamasi herkesi aglatti. Daha sonra saygi durusunda bulunuldu ve törene geçildi. Sehit polisin özgeçmisinin okunmasinin ardindan konusan Karaman Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, "Sehidim; aziz hatiran önünde saygiyla egiliyorum. Tek hedefin ve gayen olan, can, namus ve mal emniyetini saglarken; toplumun huzurunu temin ve asayisini düzenlemek için çalisirken, yine bu anlardan birini ifa ederken, insanlik düsmani, serseri, gözü dönmüs canilerin hedef gözetmeksizin insanlarin üzerine ates etmesiyle, sen de bu merminin hedefi oldun. Bu serseri ve caniler zannetmesin ki, bu tür davranislarla ne namuslu insanlarimizi, ne de tarihi sanla, serefle, cesaretle ve kahramanliklar dolu teskilatimizi sindiremeyecektir. Sehidim, ruhun sad olsun. Sizlerin ve milletimizin huzurunda Allah bu kuluna güç verdigi müddetçe, teskilat içinde çalismadan, hizmet etmeden, hizmet etmek isteyenler arasina, dedikodu ve iftiralar, nifak sokarak teskilati zayiflatmak isteyenlerle, sokakta milletin huzur ve güvenini bozan, halkin can, namus ve malina göz dikenler ile son nefesime kadar mücadele edecegime yemin ediyorum. Dün katillerin yakalanmasinda bize her türlü teknik ve operasyonel destegi veren kurumlarimiz ile Il Jandarma Komutanligimiz ve personeline sükranlarimizi sunuyorum" dedi. Müdür Sönmez, konusmasinin bitiminde sehidin Türk Bayragi'na sarili tabutunu öptü.
Daha sonra konusan Emniyet Genel Müdür Yardimcisi Feridun Tasci ise "Kelimelerin bittigi yerdeyiz. Türk Polis Teskilati dimdik ayaktadir. Bu ne ilk, ne de son sehidimiz olacaktir. Buradan sehidimizin yakinlarina bassagligi, sehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" seklinde konustu.
Il Müftüsü Nuri Degirmenci'nin dua etmesinin ardindan sehidin cenazesi teskilat mensuplarinin gözyaslari arasinda defnedilmek üzere memleketi Konya'nin Eregli ilçesine gönderildi.
Karaman'dan Eregli'ye getirilen sehit polis memuru Ali Karakis'in naasi, önce baba ocagina götürüldü. Burada yapilan dualarin ardindan Karakis'in cenazesi Ulu Cami'ye getirildi. Cenaze törenine Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Emniyet Genel Müdür Yardimcisi Feridun Tasci, Konya Il Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Karaman Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Eregli Kaymakami Hasan Bagci, Karakis'in ailesi, yakinlari ve mesai arkadaslari ile
Ereglili vatandaslar katildi. Ögle namazina müteakip kilinan cenaze namazi sonrasi sehit Karakis'in cenazesi Meydanbasi Sehitligi'nde gözyaslari arasinda defnedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284