Şehit Polis Memurunun İsmi Kütüphaneye Verildi

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, Z Kütüphane açıldı.

Şehit Polis Memurunun İsmi Kütüphaneye Verildi

Ayrancı Ortaokulundaki kütüphanenin açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Karaman'da ikinci Z kütüphanenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen Çocuk ve Gençlik Sosyal Koruma ve Destek Programının amaçlarından bahseden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu proje ile geleceğin teminatı gençler ve çocuklarımızın sosyal, kültürel ve akademik yönden gelişimlerine katkıda bulunarak topluma faydalı bireyler yetiştirilebilmesi, bununla birlikte gençlerimizin araştırma ve öğrenme becerilerinin geliştirilmesi,suç ortamlarından uzak tutulması amaçlanmaktadır. Açılışını yaptığımız Z kütüphanemizde binin üzerinde kitabın yanı sıra, internet hizmeti verebilen 7 bilgisayar, 1 adet çok fonksiyonlu yazıcı, akıllı tahta, satranç oynayabilecek alanlar mevcut. Ülkemizin bekası uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarının yaşatılması amacıyla Z kütüphanelerine şehitlerimizin isimleri verilmektedir. bu itibarla bu açılışını yaptığımız kütüphaneye de 1993 yılında İstanbul'da şehit olan polis memuru İbrahim Okcü'nün ismi verilmiştir."

Açılışa, Karaman Valisi Fahri Meral, İl Jandarma Alay Komutanı İlhan Şen, Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. (AA)

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284