Sehitlerimizi Saygiyla Anacagiz

Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yildönümü ve Sehitler günü 18 Mart Sali günü ilimizde düzenlenecek çesitli etkinlikle kutlanacak.

Sehitlerimizi Saygiyla Anacagiz

Ilk tören saat 08.50’de Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk Anitina çelenk sunulmasi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsimizin okunmasiyla baslayacak. Günün anlam ve önemini belirten konusmanin yapilmasinin ardindan Sehir mezarliginda bulunan Sehitlik ziyaret edilecek.
Buradaki program saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal marsimizin okunmasi ve saygi atisinin yapilmasi sonrasinda sehitlerimizin ruhlari için Kuran-i Kerim okunacak. Protokol üyeleri tarafindan sehitlik defterinin imzalanmasi ve sehit mezarlarinin ziyaretleri buradaki program sona erecek.
Saat 10.00’da ise Piri Reis Kültür Merkezi’nde 18 Mart Sehitler günü anma programi yapilacak. Daha sonra Sehit Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi ziyaret edilecek. Öglen ise Polisevi’nde sehit yakinlari ve gazilerle yemek yenilecek. Iki sehit ailesinin ziyaret edilmesinin ardindan aksam Imam-i Azam Camii’nde sehitler için mevlid okutularak hadim duasi yapilacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284