Selçuk Tübitak Tesviklerinde 6. Siraya Yükseldi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK)’nun Ulusal Ag ve Bilgi Merkezi (ULAKBIM), 2011 yilinda bilimsel çalismalariyla tesvik alan üniversitelerin siralamasini açikladi. Buna göre TÜBITAK’tan tesvik alan yayin siralamasinda Selçuk Üniversitesi altinci siraya yükseldi.

Selçuk Tübitak Tesviklerinde 6. Siraya Yükseldi
ILK 5 SIRA ÜÇ BÜYÜK SEHRIN
TÜBITAK’in 2010 yili verilerine göre 638 bilimsel basvurusuyla dokuzuncu sirada yer alan Selçuk Üniversitesi, 2011 verilerinde 692 yayiniyla altinci siraya yükselmis oldu. 881 tesvik alan basvuru ile Orta Dogu Teknik Üniversitesi birinci, 824 ile Ege Üniversitesi ikinci, 752 ile Hacettepe Üniversitesi üçüncü, 714 tesvik ile Gazi Üniversitesi dördüncü, 709 tesvik ile Istanbul Teknik Üniversitesi besinci sirada yer aldi. Siralamada Selçuk Üniversitesi’ni 564 yayinla Atatürk Üniversitesi, 494 yayinla Istanbul Üniversitesi, 476 yayinla Ankara Üniversitesi, 469 yayinla Erciyes Üniversitesi, 461 yayinla Bilkent Üniversitesi izledi.
SELÇUK EN YAKIN RAKIBINE 128 YAYIN FARK ATTI
TÜBITAK tesviklerinin üniversitelerin gerçeklestirdigi nitelikli akademik yayin siralamasi açisindan son derece önemli veriler oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Hakki Gökbel, “Siralama dikkatli incelendiginde üniversitemizin hemen önünde bulunan Istanbul Teknik Üniversitesi ile arasindaki yayin sayisi farki sadece 17, Gazi Üniversitesi ile ise 22. Ancak Selçuk Üniversitesi’nin hemen altinda bulunan Atatürk Üniversitesi ile arasindaki fark 128. Önümüzde sadece üç büyük sehirdeki bazi üniversiteler var. Bu açidan düsünüldügünde derecemizin anlamli oldugunu düsünüyorum” dedi.
REKTÖR GÖKBEL’DEN TESEKKÜR
Hedeflerinin dünyanin en iyi 500 üniversitesi arasinda yer almak oldugunu yineleyen Rektör Prof. Dr. Hakki Gökbel, “Basarili yayinlariyla üniversitemizi üst siralara tasiyan tüm akademisyen arkadaslarima ve üniversitemizin önceki dönem yöneticilerine tesekkür ediyorum. Selçuk Üniversitesi’nin önümüzdeki yillarda üç önemli fakültenin ayrilmasinin getirdigi akademik yayin anlamindaki eksikligi giderip üst siralarda kalmaya ve Konya’nin ve ülkenin gurur kaynagi olmaya devam edecegine inaniyorum” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284