Serin’den Malazgirt Zaferi Kutlamasi

Türk Egitim-Sen Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Serin, Malazgirt Zaferinin 942. yildönümü nedeniyle kutlama mesaji yayimladi.

Serin’den Malazgirt Zaferi Kutlamasi

Baskan Serin, kutlama mesajinda, 26 Agustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan komutasindaki Türk ordusunun, kendisinden sayica ve silah gücü bakimindan üstün olan Bizans ordusunu destansi bir sekilde maglup ederek, Anadolu topraklarini Türk milletine ebedi yurt olarak miras biraktigini belirtti.
Tarihi essiz zaferlerle dolu olan aziz Türk milletine, Anadolu'nun vatan olarak armagan edildigi Malazgirt Zaferinin 942. yilini kutlamanin sevincini ve gururunu yasadiklarini kaydeden Serin, sunlari ifade etti: "Bu topraklarda birlikte el ele, omuz omuza, kardesçesine yasama ruhunu Anadolu'ya tasiyan halkimizin, 942 yil önce oldugu gibi, ayni Malazgirt ruhuyla bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde yasayarak, atalarimizin bizlere biraktigi mirasa en güzel sekilde sahip çikagina inaniyorum. Terör ve bölücülük faaliyetlerinin milletimizin sabrini sinadigi su günlerde, halkimizin birlik ve beraberlik ruhu içinde sagduyulu davranarak, gelecege birlikte yürüdügünün en güzel mesajini verecegine inaniyorum. Bu duygu ve düsüncelerle, bu topraklarin kapilarini açan Sultan Alparslan ve aziz sehitlerimizi rahmetle aniyor, tüm halkimizin Malazgirt Zaferini kutluyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284