Sertavul Geçidi’nde Hava Sicakligi Eksi 15’i Buldu

Ulasimin güçlükle saglandigi geçitte büyük araçlarin geçisine izin verilmiyor

 Sertavul Geçidi’nde Hava Sicakligi Eksi 15’i Buldu

Mersin’in Mut ilçesi Sertavul Geçidi’nde gece saatlerinde en düsük hava sicakligi eksi 15 dereceyi buldu. Ulasimin güçlükle saglandigi geçitte büyük araçlarin geçisine izin verilmedigi bildirildi.

  Sertavul Geçidi’nde sabah saatlerinde baslayan kar yagisi, buzlanma, sis ve tipiden dolayi ulasim güçlükle saglaniyor. Aksam saatlerinden sonra en düsük hava sicakliginin eksi 15 dereceyi bulmasindan dolayi asiri buzlanma meydana geldi. Büyük araçlarin geçisine izin verilmezken otobüslere de zincir takilmadan geçisine izin verilmedi. Asiri kar yagisi, soguk, buzlanma ve tipi yüzünden araçlarina zincir takmakta zor anlar yasayan sürücülerin bazilari zincir takmak için kataloga bakarak zincir takmak istemeleri ilgi çekti. Araç zincirinden dolayi ön tekerin parçalanmasi sonucu Sertavul mevkiinde mahsur kalan bir araca ulasan trafik ekiplerinin dondurucu soguga karsi yardim etmesi mahsur kalan vatandaslar tarafindan sevinçle karsilandi.
  Karayollari ekipleri ise Mersin-Mut-Karaman karayolunun açik kalmasi için çalismalarini araliksiz sürdürse de yogun kar yagisi, buzlanma, tipi ve sis nedeniyle aksam geç saatlerden sonra her an yolun ulasima kapanma riskinin büyük oldugu bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284