Sertavul Geçidi’nde Mahsur Kalan Tir Sürücülerinin Endiseli Bekleyisi Sürüyor

Mersin’in Mut ilçesi Sertavul Geçidi’nde üç gündür devam eden yogun kar yagisi, buzlanma, tipi ve sis nedeniyle ulasim güçlükle saglaniyor geçisine izin verilmezken tir soförlerinin endiseli bekleyisi sürüyor.

Sertavul Geçidi’nde Mahsur Kalan Tir Sürücülerinin Endiseli Bekleyisi Sürüyor

 Aksam saatlerinden sonra en düsük hava sicakliginin eksi 15 dereceye düsmesi ve beraberindeki buzlanma nedeniyle geçislerine izin verilmeyen ve 3 gün boyunca Akgedik mevkisinde mahsur kaldiklarini anlatan TIR soförlerinden Yusuf Yesilyüz, Mesut Mavili, Duran Doboglu ve Burhan Basar, Silifke ve Tasucu’ndan yola çiktiklarini belirterek "TIR'larimiz narenciye yüklü. Üç gündür burada mahsur kaldik. Yüklerimizin donma tehlikesi var. Biz yine burada bir lokanta önünde konakliyoruz. Ileride donma tehlikesiyle karsi karsiya kalan arkadaslarimiz var. Onlarin hali bizden daha kötü durumda. Gündüz hava sartlari eksi 8 aksamlari eksi 15 dereceyi buluyor. Çaresizlik içindeyiz. Aksamlari araçlarimizda yatiyoruz. Yetkililer iki gün daha bize geçis izni verilmeyecegini söylüyor. Bu konuda yetkililerden yardim bekliyoruz” dediler.

Karayollari ekipleri ise Mersin-Mut-Karaman karayolunun açik kalmasi için çalismalari araliksiz sürdürse de, yogun kar yagisi, buzlanma, tipi ve sis nedeniyle araçlarin zincirsiz geçise izin verilmezken büyük araçlara da geçis izni verilmiyor.
Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284