Seyyarlar Modern Çarsida Hizmet Verecek

Karaman’da uzun yillardir kangren haline gelmis olan eski odun pazarindaki seyyar esnafimizin sorunu belediyemizin gayretleri ile çözüldü.

Seyyarlar Modern Çarsida Hizmet Verecek
Ikinci Istasyon Caddesi üzerindeki Gümüsler Çarsisi yaninda belediyeye ait olan alan üzerine konulmus olan 38 adet kulübe çekilen kura ile sahiplerini buldu. Belediye Meclis Salonu’nda encümen huzurunda gerçeklesen kura çekimine esnaflarin tamami katildi. Isim okunarak yapilan kura çekim isleminden sonra 38 adet kulübe sahibini buldu.
Kura çekiminden sonra bir açiklama yapan Belediye Baskani Kâmil Ugurlu, evlerine ekmek götürebilmek için uygunsuz sartlarda ticaret yapmaya çalisan seyyar saticilarin sorunlarina çözüm bulmak istediklerini söyledi.
Seyyar saticilarin bir kentin renkleri oldugunu, birçok alisveris merkezlerinde bulunmayan malzemeleri onlardan satin almanin mümkün oldugunu ifade eden Ugurlu, “Hepimiz mutlaka bir seyyar saticidan alisveris yapmisizdir. Belki bir çakmak, belki bir kalem, belki de oyuncak. Kentimizde de geçimini seyyar saticilik yaparak kazanan vatandaslarimiz var. Biz bu arkadaslarimiz için Gümüsler Ishani’nin yaninda bulunan eski otoparkta bir çarsi olusturduk. Bugün yapilan kura çekimi ile 38 esnafimizi buradaki kulübelere yerlestirdik. Simdi artik çok daha iyi sartlarda müsterilerine hizmet edebilecekler. Toplu olduklari içinde ihtiyaci olan bir insan onlari nerede bulabilecegini bilecek. Kisacasi orasi bir ticaret merkezi oldu. Ben arkadaslarimiza hayirli olsun diyorum. Ihtiyaç olursa degisik semtlere bu tür uygulamalar yapilabilir” dedi.
Uygulamadan son derece memnun görünen esnaflar ise kisa zamanda yeni yerlerine tasinarak o bölgede modern bir çarsida kazanç saglamaya devam edeceklerini söylediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284