SGK Il Müdürü Yilmaz: “Karaman’da Saglik Sigortasi Bulunmayan Kisi Yok”

Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Yasar Yilmaz, Karaman’da saglik sigortasi bulunmayan kisi olmadigini söyledi.

SGK Il Müdürü Yilmaz: “Karaman’da Saglik Sigortasi Bulunmayan Kisi Yok”
14-20 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasi öncesinde Karaman Il Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Yasar Yilmaz bir basin toplantisi düzenleyerek kurumun Karaman’daki faaliyetleri konusunda bilgiler verdi.
Yilmaz, 5502 sayili Sosyal Güvenlik Kurumu kanunu ile üç sosyal güvenlik kurumunun tek çati altinda birlestirildigini belirterek, “5510 sayili Sosyal Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi Kanunu yürürlüge girmis, Üç farkli sosyal güvenlik kurumunun uygulamalari tek bir mevzuat olarak uygulanmaya baslanilarak sunulan hizmetlerde norm ve standart birligi saglanmistir. Sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin olusmasini saglamak, sosyal güvenlik kimliginin olusturulmasi, kurumumuzun paydaslarina tanitilmasi, kamuoyunda kurum adina olumlu imaj gelistirmek amaciyla her yil mayis ayinin ikinci haftasi “Sosyal Güvenlik Haftasi” olarak kutlanilmaktadir. Bu yil 14-20 Mayis 2012 tarihleri arasinda kutlayacagimiz sosyal güvenlik haftasinin Ilimiz, Ülkemiz ve tüm insanlarimiz için hayirli olmasini temenni ederim. 1 Ocak 2011 tarihinde Devlet Memurlarinin,1 Ocak 2012 tarihinde de daha önceden Yesil Kartli olarak tabir edilen saglik primi devlet tarafindan karsilanacak olan genel saglik sigortalilarinin kurumumuza devri saglanarak saglik hizmetleri, yol ve zaruri masraflari, ortez ve protez giderleri kurumumuzca karsilanmaya baslanmis, Devlet Memurlarinin yararlandigi saglik hizmetlerinden devreden SSK, Bag-kur, Yesil Kartlilar genel saglik sigortalisi olarak ayni kosullarda yararlanmaya baslamistir. 2012 yilinin basi itibariyle 12 bin 232 kisi Yesil Kart’dan Il Müdürlügümüze devredilmis, 30 Nisan 2012 tarihi itibariyle de gelir testi sonucu primi kendisi tarafindan ödenmesi gereken 2 bin 865 kisi tescil edilmistir. Gerek Ülkemizde gerekse Karaman ilimizde saglik sigortasi bulunmayan hiçbir kisi bulunmamaktadir” dedi.
Yilmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapimi devam eden yeni hizmet binasinin ise bu yilin sonunda bitirilerek hizmete girecegini, Ermenek merkez Müdürlügü’nün hizmet binasi insaatinin ise Temmuz ayi sonunda tamamlanacagini ve Agustos sonunda binaya tasinacaklarini belirtti.
Il Müdürü Yilmaz, emekli olan sigortalilara ayliklarinin 6 gün gibi bir süre içerisinde baglandigini emekli ayligi baglanan kisilerin basvuru evraklarinda cep telefonlarinin bilgisi varsa emekli olduklarinin bilgisinin cep telefonlarina mesajla gönderildigini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284