SGK`dan Maliyeti Azaltacak Adim

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), manyetik rezonans (MR) ve bilgisayarli tomografi (BT) çekimlerini düsürecek bir adim atti.

SGK`dan Maliyeti Azaltacak Adim

SGK, MEDULA üzerinde yaptigi düzenleme ile MR ve BT sonuçlari ile MEDULA üzerinden bütün hekimlerin kullanimina açildi. Yeni uygulama ile hem devletin hem de vatandaslarin özel görüntüleme masraflarinin düsmesi bekleniyor. Yakinda Laboratuar sonuçlari da benzeri bir çalismayla tüm doktorlarin kullanimina açilacak.
SGK tarafindan sisteme kayitli hekimlerin maillerine gönderilen açiklamada, laboratuar islemlerine ait sonuç ve raporlarin MEDULA sistemi üzerinden hekimler tarafindan görülmesine iliskin çalisma yapildigi belirtildi. Medula sistemine dahil tüm doktorlara ve hastanelere e-posta yoluyla yapilan duyuruda söyle denildi:
"Hekimler, genel saglik sigortalisi ve bunlarin bakmakla yükümlü olduklari kisiler saglik hizmet sunucusuna saglik hizmeti almak amaciyla basvurduklarinda hastalarinin geçmis tarihlerde yapilmis olan laboratuar islemlerine ait sonuç ve raporlari e-reçete uygulamasi amaciyla almis olduklari sifre ile https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/login.jsp web uygulamasi üzerinden görebileceklerdir." Uygulamada hekimler, ilk asamada ileri görüntüleme tetkikleri olarak adlandirilan MR ve BT tetkiklerinin raporlarini görebilecek. Diger laboratuar islemlerine ait sonuç ve raporlara ise ilerleyen süreç içerisinde yazilimlarin tamamlanmasi sonrasinda ulasilacak.
Sistemin uygulamasi konusunda su bilgiler verildi: "Ilk asamada yazilim tamamlanan ileri görüntüleme tetkikleri olarak adlandirilan MR ve BT tetkiklerinin raporlarinin medula uygulamasindan sonuçlarinin kaydedildigi alanin büyüklügü 255 karakterden 3 bin karaktere çikartilmistir. Saglik hizmet sunucu MR ve BT tetkiklerinin raporlarini ilgili alanlara kaydedeceklerdir. Hekimler MR - BT tetkik sonuçlarini https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/login.jsp web uygulamasi üzerinden TC Kimlik No ve sifreleriyle giris yaptiklari taktirde görebileceklerdir. Rapor içeriginin kadi islemi 2010 Ekim ayi itibariyle basladigindan bu tarihten önceki tetkiklere ait raporlar görülememektedir." Düzenleme ile gereksiz islemlerin azalarak MR ve BT çekimlerinde düsme saglanmasi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284