Siviller de Sehitlige Defnedilebilecek

Terörle mücadelede ölen askerlerin yani sira sivil sehitler, ögretmen ve polislerin de sehitliklere defninin önünü açacak düzenlemeye gidiliyor

Siviller de Sehitlige Defnedilebilecek
SABAH, terör gibi olaylar nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarin sehitliklere defin islemlerine yönelik yürütülen ön çalisma ile ilgili kritik bir detaya ulasti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi tarafindan hazirliklarina baslanan taslak yönetmelik çalismasiyla basta sivil sehitler, polisler ve ögretmenlerin de sehitliklere gömülebilmesi öngörülüyor. Halihazirda sadece vatani görevini yapan askerler ve TSK mensuplari sehitliklere defnedilebiliyor. Ilgili Bakanliklar ve kurumlarin görüsüne sunulacak taslak, onay alirsa basta polisler ve sivil magdurlarin da mezarlari sehitlikler de bulunabilecek.
AFYON SEHITLERI
Ön çalisma tamamlandiginda, dogal afet sehitlerinin de sehitliklere defnedilebilmesine yönelik yönerge degisikligine gitmeye hazirlanan Milli Savunma Bakanligi'na (MSB) sunulacak. MSB, Afyon patlamasinda hayatini kaybeden erlerin "dogal afet sehidi" sayilmasi üzerine söz konusu degisiklik için kollari sivamisti. Aile Bakanligi da MSB'nin yapacagi yönerge degisikliginin yaninda yeni bir yönetmelik hazirlanmasini önerecek. Yönetmelikle özellikle defin islemlerinin kapsaminin genisletilmesi amaçlaniyor. Böylelikle su an "görev kazasi", "cephane patlamasi", "ihmal", "kusur" gibi nedenlerle yasamini yitiren erlerin Terörle Mücadele Kanunu kapsamina girmemesi nedeniyle yasadigi hak kayiplarini bir nebze hafifletmek hedefleniyor. Aile Bakanliginin yönetmelik çalismasinda bu düzenlemeye de yer verecek. Ancak son karar ilgili Bakanliklarin da onayinin ve görüsünün alinmasi ile ortaya çikacak.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284