Siyahser Ortaokulu Yunanistan’a Gidiyor

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Projeleri kabul edilen Siyahser Ortaokulu proje toplantisi yapmak üzere Yunanistan’a gidiyor.

Siyahser Ortaokulu Yunanistan’a Gidiyor



Siyahser Ortaokulu Proje ekibi toplanti öncesinde Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdi. Okul Müdürü Mehmet Yardimci; “Herkes Için Yesil Bir Dünya” adli projemiz kapsaminda okulumuz proje ekibi 30 Eylül 5 Ekim 2013 tarihleri arasinda Yunanistan’da gerçeklestirilecek olan proje toplantisina katilacaktir. Projemiz süresince farkli kültürleri ve egitim sistemlerini inceleyerek, okulumuz idareci, ögretmen ve ögrencilerimizin kisisel gelisimlerine katkida bulunmayi, gidecegimiz ülkelerde ilimizi ve ülkemizi en güzel sekilde temsil etmeyi ve dünya barisina katkida bulunmayi hedefliyoruz. Ayrica projemiz kapsaminda ögrenci ve ögretmenlerimizde çevre bilinci olusturmayi amaçlamaktayiz” dedi.
Yunanistan Ortaokulu proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu yaptigi açiklamada: “Ilimiz egitimin her alaninda oldugu gibi Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarinda da önemli bir seviyeye ulasmistir. Projeler kapsaminda okul ve kurumlarimizin Avrupa’nin farkli ülkeleriyle ortak çalismalar yapmasi ilimiz ve ülkemiz adina olumlu bir gelismedir. Çünkü projeler araciligiyla ülkeler arasindaki önyargilar; sevgi, baris ve hosgörü ortami olusturularak yikilmaktadir. Inaniyorum ki; insanlar birbirini daha çok sever, birbirlerini anlamak için daha fazla gayret gösterirlerse, dünya daha güzel ve daha yasanabilir bir hale gelecektir. Projeler kapsaminda ilimizde bugüne kadar 456 ögrencimiz ile 818 idareci ve ögretmen yurtdisinda proje toplantilarina katilmislardir. Ve yine 630 egitimci ve ögrenci yurt disindan misafir olarak ilimize gelmistir. Bu güzel çalismalari ortaya koyan okul idareci ve ögretmenlerimize tesekkür ediyor, basarilar diliyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284