SMMMO’dan Kamu Gözetim Muhasebe Ve Denetim Standartlari Kurumu’na Ziyaret

Ilimiz Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi, yeni kurulan Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurumu Baskani Seyit Ahmet Bas`i ziyaret etti.

SMMMO’dan Kamu Gözetim Muhasebe Ve Denetim Standartlari Kurumu’na Ziyaret
SMMM Odasi Sekreteri Umut Aydin, Konya SMMM Odasi Baskani Ismail Turan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Içyer, yeni kurulan Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurumu Baskani Seyit Ahmet Bas'i makaminda ziyaret ederek, yeni görevlerinin hayirli olmasi dileklerinde bulundu.
Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurumu Baskani Seyit Ahmet Bas, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek tesekkür etti. Ziyaret esnasinda muhasebe ve denetimle ilgili olarak gelecekte izlenecek yol haritasi, yeni Türk Ticaret Kanunu konusuldu.
Yeni Türk Ticaret Kanunu ile sirketlerimizi ve Mali Müsavirleri çok derinden ilgilendiren Denetim ve uygulamasi da yine bu kurum görüsleri dogrultusunda yapilacagindan bu tarihten itibaren adini sikça duyacagimiz bir kurumun baskanligina getirilen hemserimiz Seyit Ahmet Bas’a görevinde basarilar dileriz.
Seyit Ahmet BAS Kimdir
1968 yilinda Karaman' da dogdu. Ilk ve orta ögrenimini Karaman’ da tamamladiktan sonra 1985 yilinda Istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisans ögrenimine basladi.
1989 yilinda lisans ögrenimini tamamladiktan sonra 1991 yilindan açilan Hesap Uzman Yardimciligi sinavinda basarili olarak Maliye Bakanliginda Hesap Uzman Yardimcisi olarak göreve basladi.
1994 yilinda Hesap Uzmanligina, 2003 yilinda da Bas Hesap Uzmanligina atandi.
2001 yilinda Lisansüstü egitim amaciyla Amerika Birlesik Devletlerine gitti. Lisansüstü egitimini Boston Üniversitesinde Finansal ekonomi alaninda 2003 yilinda tamamlayarak Master derecesini aldi.
2003 yilinda Gelirler Genel Müdürlügüne Daire Baskani olarak atandi.
2005-2006 yillarinda Maliye Bakani danismani olarak görev yapti.
2006-2010 yillarinda Gelir Politikalari Genel Müdürü olarak görev yapti.
28.04.2010 tarihinden itibaren Maliye Bakanligi Müstesar Yardimcisi olarak görev yapti.
22.12.2011 tarihinden itibaren Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurumu Baskani olarak görev yapmaktadir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284