Sokak Köpekleri Tehlike Saçıyor

İlimizde sayıları her geçen gün artan sokak köpekleri zaman zaman insanlara ve hayvanlara da saldırarak tehlike arz ediyorlar.

Sokak Köpekleri Tehlike Saçıyor

Geçtiğimiz hafta Çeltek Mahallesinde bir ağıla giren ve 10’a yakın koyunu telef eden sokak köpekleri bu kez de Urgan Mahallesindeki hayvanlara saldırdılar.

Konuyla ilgili olarak gazetemize gelen Urgan Mahallesi muhtarı Yüksel Duran Özsoy ve hayvan sahibi Abidin Kepir, Belediyenin bu hayvanlara karşı bir çözüm bulmalarını istediler.

Mahalle Muhtarı Özsoy, “Mahallemize Belediye tarafından yaptırılan hayvan barınağından salınan çok sayıda köpek hem insan hayatını hemde hayvanların hayatını tehdit eder duruma geldiler. Sürüler halinde dolaşan ve vahşileşen köpekler nedeniyle çocuklarımızı sokağa çıkaramaz olduk. Bu köpekler hayvanlarımıza da zarar vermeye başladılar. Mahallemizin büyük bir çoğunluğu hayvancılıkla uğraşıyor. Binbir emeklerle bakıp büyüttükleri hayvanları sokak köpeklerinin saldırısına uğruyor. Bunlar böyle olurken Karaman Belediyesi 2018 yılında Urgan Mahallesini tamamen gözden çıkarmış bir tavır sergiliyor. Belediyenin hiçbir ilgili müdürlüğüne ulaşamıyor, derdimizi anlatamıyoruz. Önümüzdeki günlerde eğer bir vatandaşımıza bir zarar gelirse bunun tek sorumlusu belediyedir” dedi.

Mahalle sakinlerinden Abidin Kepir’de, sokak köpekleri tarafından 5 hayvanının ısırılarak telef olduğunu belirterek, “Biz geçimini hayvancılıktan sağlayan insanlarız. Bugün hayvanlarımıza saldıran köpekler yarın çocuklarımıza ve bizlere saldıracak. Çünkü bu hayvanlar başıboş gezmekten artık vahşileşmişler. Belediyenin bu soruna biran önce çözüm bulması gerekiyor” dedi.

(Sultan AKBULUT)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284