Son Yardım Tırı Türkmen Dağına Dualarla Uğurlandı

Karaman İHH İnsani Yardım Derneğinin başlatmış olduğu, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşen yardım kampanyası, un yüklü son tırın gönderilmesiyle tamamlandı.

Son Yardım Tırı Türkmen Dağına Dualarla Uğurlandı

8 yıldır süregelen savaşla Suriye’de; milyonlarca kadın, çocuk ve yaşlı, yaşadığı bölgeleri terk etmek zorunda kalırken tahminlere göre 600 binden fazla çocuk yetim kaldı. Suriye sınırındaki çeşitli bölgelere kurulmuş çadır kentlerde ve konteynerlerde yaşayan siviller; ekmek, su, ısınma gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamada büyük zorluklar yaşıyor. 
Bu sebeple, kurum ve kuruluşların iş birliği ile düzenlenen yardım kampanyasında toplanan bağışlarla un yüklenen tır, yapılan duanın ardından Türkmen Dağı bölgesine gönderildi. Bununla birlikte şehrimizden bölgeye gönderilen tır sayısı 70 oldu. Karaman İHH İnsani Yardım Derneği, yıl boyu ilimizde ihtiyaç sahiplerine yönelik yürüttükleri yardım faaliyetlerinin yanında kampanyaya destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlere teşekkür ederek kampanyanın sona erdiği bilgisini verdi. Karaman İHH yardımların ulaşmasının ardından görüntülerin paylaşılacağını aktardı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284