Son Yarım Asrın Hikâyesi Karaman’da Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Son Yarım Asrın Hikâyesi' projesi Karaman’da gençlerle buluştu.

Son Yarım Asrın Hikâyesi Karaman’da Gençlerle Buluştu
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ulusal Gençlik ve Spor Politika Belgesi’nin Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme, Etik ve İnsani Değerler, Demokratik Katılım ve Yurttaşlık Bilinci ve Gençlik Bilgilendirmesi temel politika alanlarında yer alan hedefler doğrultusunda tüm Türkiye’de planlanan Son Yarım Asrın Hikâyesi Projesi, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun kendine özgü anlatımıyla Karamanlı gençlerle buluştu.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi koordinesinde Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
60’lı yıllardan günümüze Türkiye’nin Sosyo-Politik tarihinin Uluslararası gelişmeler ışığında analizinin yapıldığı konferansta gençlere hitap eden Sofuoğlu, Cumhuriyetimizin 1960'lı yıllarını da içine alan demokrasi tarihimizin gelişim gösterdiği son 50 yılda çeşitli ekonomik krizler, müdahaleler ve sonrasında yaşananlar ile günümüze kadar olan bölümü kendine has üslubu ile sade ve akıcı bir dil ile gençlere aktardı.
Gelecekte ülke yönetiminde görmeyi arzuladığı gençlerin her alanda araştırmacı ve bilgi sahibi olmaları gerekliğini anlatan Sofuoğlu, “Tarihini bilmeyen geleceğini bilemez. Yeni yetişen neslin donanımlı ve bilgili olması gerekiyor. Gençlerin yerli ve milli düşünmeleri ülkeye sahip çıkmaları gerekiyor. Batı medeniyetinin tarihine ve bugününe bakıldığında genel olarak sömürgeci tutum sergilediği görülür. Ülke olarak siyasi ve ekonomik olarak güçlü olduğumuz dönemlerde sömürgeci devletlerin bizlere bakış ve yaklaşımı mutlaka değişmiştir” dedi.
Gençlere seslenen Sofuoğlu ayrıca, sinevizyon görselleri ile desteklediği anlatımları ile ülkemizin yakın tarihine farklı bir açıdan ışık tutarak gençlerin sorularına yanıt verdi.
Yaklaşık bir saat süren program, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş tarafından Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na hediye takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.





 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284