Sosyal Medya Fenomenleri KMÜ’de

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Arastirmacilar Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen söyleside sosyal medyanin fenomeni haline gelen Semih Varol, Can Tosun, Berat Toksöz ve Bülent Mert ögrencilerle bulustu.

 Sosyal Medya Fenomenleri KMÜ’de

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen söyleside vine videolarinin en çok ilgi gören isimlerinden Can Tosun, Berat Toksöz ve Bülent Mert’in yani sira Twittter üzerinden Türkiye’nin en çok konusulan adami olarak bilinen Semih Varol ögrencilerle keyifli bir söylesi gerçeklestirdi. Söylesiye kendilerini tanitarak baslayan sosyal medya fenomenlerinden Can Tosun vine videolarinda sima olarak belli belirsiz yer aldigini hatirlatarak, mix tarzi videolarla vine dünyasina adim attigini ve Türkiye’de bu tarzi yapan ilk kisilerden biri oldugunu söyledi.

Tosun, 2011 yilinda NTV’de yayinlanan Euro Basketbol Sampiyonasi’nda basketbolcularin konusmalarindan derledigi özel videolarla gündeme geldigini belirterek, “Daha sonra bu yetenegimi vine dünyasina tasiyarak farkli bir boyut kazandirdim. Aslinda esas meslegim aranjörlük fakat arkadaslarimin destekleri ile videolarim da iyi yerlere geldi. Videolarimin begenilmesi ve ünlü isimler tarafindan paylasilmasi, herkes tarafindan izlenmesi beni mutlu ediyor.” dedi.
Çankaya Üniversitesi son sinif ögrencisi oldugunu söyleyen Berat Toksöz ise sosyal medyaya ve vine videolarina issizlik sonucu basladigini ifade ederek “Boslukta oldugum bir dönemde basladigim vine serüvenim yaklasik iki yildir sürüyor. Türkiye’nin hemen her yerinde sahne aliyorum ve DJ’lik yapiyorum. Müzisyen kimligimi videolarla süsleyerek yoluma bu sekilde devam ediyorum.” seklinde konustu.
Twittter’in en çok konusulan isimlerinden birisi olan Semih Varol ise Nisantasi Üniversitesinde okudugunu hatirlatarak Twitter macerasinin 2013 yilinda kendisinin baslattigi ‘takip edeni takip ederim’ isimli hashtag ile gelistigine dikkat çekti. Varol, “Beyaz Show’da yer almak benim için çok iyi oldu. Bu sayede beni herkes tanimis oldu ve simdi 1 milyon takipçiye sahibim. Yakin zamanda çikan ‘Baskasi Olma Kendin Ol’ isimli kitabim Türkiye’de en çok satilan kitaplar arasina girdi.” dedi.
Daha sonra Can Tosun, Berat Toksöz ve Bülent Mert’in en çok begenilen videolarindan olusan görüntüler ögrencilerle paylasildi. Ögrencileri kahkahaya bogan videolarin ardindan Can Tosun, söz ve bestesi kendisine ait olan sarkilari seslendirdi.
Ögrencilerin sosyal medya fenomenlerinin özel yasantilari ve sosyal medya hakkinda merak ettikleri sorularinin cevaplandirilmasiyla devam eden söylesi, konuklara çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284