Sözlesmeliye Kadro Müjdesi

Faruk Çelik, yerel yönetimlerdeki sözlesmeli personeli yasama döneminde kadroya alacaklarini açikladi.

Sözlesmeliye Kadro Müjdesi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, yerel yönetimlerdeki sözlesmeli personeli bu yasama döneminde kadroya alacaklarini açikladi.
Faruk Çelik, annesi Hadise Çelik ile babasi Yasar Çelik'i Bursa'daki evlerinde ziyaret etti. Ziyaretin ardindan gazetecilerin gündeme iliskin sorularini cevaplayan Bakan Çelik, sözlesmeli belediye personeline kadro müjdesi verdi.
Önceki seçimlerde Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in yerel yönetimlerdeki sözlesmeli personelin kadroya alinacagiyla ilgili bir vaadi oldugunu hatirlatan Çelik, bunun yerine getirilecegini kaydetti ve sözlerine söyle devam etti:
"O dönemde 200 bin sözlesmeli personel kadroya alinmis. Yerel yönetimlerdeki personel buna dahil degildi. Bununla ilgili bir talep bize iletildi, basbakanimiza aktardik. Böyle bir sözünün oldugunu kendilerine ifade ettik. O da 'Bizim hiçbir sözümüz yerde kalmamistir' dedi.
Yerel yönetimlerdeki sözlesmeli personelin kadroya alinmasiyla ilgili çalismalarimizi suanda sürdürüyoruz. Bu dönem içerisinde, yani bu yasama yili içerisinde ya basinda ya sonunda sonuna kadar mutlaka bu sorunu çözecegiz. Onunla ilgili yasal düzenleme hazir. Genelde sözlesmelilerle ilgili bir talep var. Sözlesmeli dediginiz zaman su anda bizim sistemimizde 156 bin sözlesmeli personel var. Bunlarla ilgili bazilarinin talepleri, bazilarinin da sözlesmeli kalma talepleri var. Bu boyutuyla da bir kez daha bir sözlesmelilik sistemimizi gözden geçirme imkanini elde etmis olacagiz. Ama vaadimiz olan yerel yönetimlerdeki sözlesmelilerin kadroya alinmasi konusunda bir sikinti yok. Onla ilgili düzenlemeyi yapacagiz."
Belediyelerde son rakamlara göre 17 bin 800 – 18 bin sözlesmeli personel bulunduguna dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, son zamanlarda sözlesmeli personel sayisinda artis yasandigina dikkat çekti.
"Nasilsa kadroya alinacak." diyerek sözlesmeli personel sayisinin artmasinin yanlis oldugunu kaydeden Çelik, sözlerini söyle tamamladi: "Mutlaka onun tarihi olacak bir yerde kesilmesi gerekiyor. Bu konuda bazi duyumlar kulagimiza geliyor. Yerel yönetimlerdeki kadroya alinacak diye yaygin bir sekilde sözlesmeli personel sayisinda bir artis oldugu seklinde bilgiler de ulasiyor duyumlar da var. Bunlar yanlis yaklasimlar yani. Bu çikacak bizim kamuoyuna taahhüdümüz, belki hemen yeni yilla birlikte yapacagimiz düzenlemelerin bir tanesinde yer alabilir."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284