Su Seviyesi Düstü, Suyu Tasarruflu Kullanin

Karaman’da su seviyesi düstü, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan suyun tasarruflu kullanilmasi konusunda vatandaslari uyardi.

Su Seviyesi Düstü, Suyu Tasarruflu Kullanin

Karaman’da sehir genelinde bazi bölgelerdeki yüksek katli binalara içme suyunun yeteri kadar ulasmamasi üzerine Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan bir açiklama yapti. Suyun tasarruflu kullanilmasi gerektigine dikkat çeken Baskan Çaliskan sunlari kaydetti; “ Son günlerde sebeke suyunun, ilimizde bazi binalarin yüksek katlarina yeteri kadar ulasmadigi görülmektedir. Bilindigi gibi sehrimizin ihtiyaci olan suyu kuyulardan çikarmaktayiz. Su ve Kanalizasyon müdürlügümüzün yapmis oldugu arastirmalar neticesinde, yer alti su seviyesinde ciddi düsüs oldugu tespit edilmistir. Özellikle tarimsal sulamanin yogunlasmasi nedeni ile yer alti sularinda hissedilir bir düsüs yasanmaktadir. Diger yandan yaz aylarinda artan nüfusa bagli olarak su kullaniminda da bir artis yasanmaktadir. Bu durum ise suyun basincinin düsmesine neden olmaktadir. Yasanan bu geçici sorunun çözümüne yönelik ekiplerimiz çalismalarina devam ediyorlar. En kisa sürede yasanan su sikintisini çözüme kavusturacagiz”
Fay Hatlarindaki Hareketlilik Yer Alti Sularini Etkiliyor
Baskan Çaliskan ; “ Geçtigimiz günlerde Akdeniz’de meydana gelen deprem hafif siddette ilimizde de hissedilmistir. Fay hatlarindaki hareketliligin yer alti su seviyesini etkiledigini düsünmekteyiz. Ekiplerimiz bu hususta arastirmalarina devam ediyorlar” dedi.
Suyu Tasarruflu Kullanmaliyiz !!
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, su tasarrufunun önemine dikkat çekerek sunlari söyledi;
“ Zaman zaman su konusunda çesitli sorunlar yasanabiliyor. Bu noktada üzerimize önemli sorumluluklar düsüyor. Sartlar ne olursa olsun bu sehirde yasayan bizler suyu israf etmeden tasarruflu kullanmamiz gerekmektedir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284