Suat Sözer: Yillarin Özlemi Gerçek Oldu

6 Ekim Pazar günü Istanbul’da açilisi yapilan Karamanevi törenlerinde bir konusma yapan IKEV Baskani Suat Sözer, “Anadolu’nun mazlum insani için gurbet gibidir Istanbul. Anadolu’nun dingin ve huzurlu yasamina karsin Istanbul da çok hizli ve acimasizdir yasam. Sila özlemi yakar kavurur insani. Hele toysan, garipsen...... hele üniversiteye okumaya gelen liseyi yeni bitirmis on yedi yasinda ana kuzusuysan....üstelik elde yok avuçta yoksa; Afrika ormanlarinda ailesini yitirmis bir ceylan yavrusu gibi titrer yüregin. Gariplik tutar boynundan savurur seni meçhule.

Suat Sözer: Yillarin Özlemi Gerçek Oldu

Iste vakfimiz bu yürekler artik titremesin diye kuruldu. Her ilin, ilçenin oldugu gibi yillarin özlemiydi Istanbul da Karamanlilara ait bir yardimlasma ve dayanisma dernegi kurmak.
Sartlar olgunlasinca 1992 yilinda dernek kurulusu tamamlandi.
Amacimiz, Istanbul un hengamesi içinde kaybolup gitmemek, kendimizi yalniz hissetmemek, geçmisimizden gelen ortak kültürü yasatmak, sosyal dayanismayi artirmak ve Istanbul a egitim için gelen ögrencilere burs ve yurt imkani saglamakti.
Bu amaca yönelik faaliyetlerimiz 1997 yilina kadar dernek çatisi altinda basarili bir sekilde yürütüldü. Sosyal etkinliklerin yani sira her yil yüz ögrenci için burs imkani yaratildi. Bir arsa temin edip kültür merkezi ve yurt binasi yapmak için 1997 yilinda dernegimiz vakfa dönüstürüldü ve Istanbul Karamanlilar Egitim Kültür ve Sosyal Dayanisma Vakfi kisaca IKEV adin aldi.
1998 yilindan itibaren uygun arsa arayislari basladi ve 2001 yilinda Bakirköy deki arsa kiralanarak yurt ve kültür merkezi yapimi çalismalarina hiz verildi. Proje çalismalari, maddi kaynak yaratilmasi, ruhsat islemleri derken 2003 yilinda binanin temeli atildi.
Binamiz 2600m2 arsa üzerine 1300m2 ye oturan 3 kat bodrum garaj kati ve onun üzerinde 350m2 ye oturan 6 katli Yunus Emre ve Karamanoglu Mehmet Bey adlarini verdigimiz iki bloktan olusmakta olup toplam 8000m2 kapali alana sahiptir.
Yunus Emre blogunun en üst iki kati üçer dörder kisilik 15 odada 50 ögrencinin kalacagi erkek ögrenci yurdu, Karamanoglu Mehmet Bey blogunun üst iki kati ayni kapasitede kiz ögrenci yurdu olarak planlandi. Kiz ögrenci yurdunun bir alt kati vakif yönetim binasi ve ögrenci yemekhanesi olarak ayrildi.
Her iki bloktaki diger katlar vakfa gelir getirecek kiralik alanlar olarak düsünüldü.
Bu gün açilisini yaptigimiz IKEV yurt binasi ve Kültür Merkezimiz yillarin özlemidir ve yillar önce Istanbul'a gelip ailesini kaybetmis ceylan yavrusu misali yüregi titreyen gurbetçilerin eseridir.
Mutluyuz, gururluyuz.
Emegi ve destegini esirgemeyen tüm hayirsever hemserilerimize sonsuz sükranlarimizla..
Hayirli ugurlu olmasini dileriz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284