Sulama Birligi Baskani Degirmencioglu: “Çiftçilerimizden Bilinçli Ekim Yapmaklarini Istiyoruz”

Karaman Ovasi Sulama Birligi Baskani Mustafa Degirmencioglu, Karamanli çiftçilerin su kaynaklarini dogru ve verimli kullanabilmekleri için bilinçli ekim yapmalari gerektigini söyledi.

Sulama Birligi Baskani Degirmencioglu: “Çiftçilerimizden Bilinçli Ekim Yapmaklarini Istiyoruz”
Degirmencioglu, içinde bulundugumuz kis mevsiminde Karaman’in Türkiye ortalamasinin altinda bir yagis oranina sahip oldugunu belirterek, “Bu yil birçogumuz yagislarin verimli geçtigini düsünebilir. Il bazinda bakarsak iyi gözükebilir. Ancak Türkiye ortalamasinda en az yagis alan bölgelerin basinda geliyoruz. Suan çiftçilerimizin su ihtiyacini karsilayan Gödet Barajinda 10.7 milyon metreküp su birikmis durumda. Bu beklenenin çok altindadir. Umuyorum ki yagislar devam eder ve yüksek kesimlerde bulunan kar erimeleriyle bu seviye üst düzeylere yükselmis olur. Biz birlik olarak 20 Mart’a kadar sulama konusundaki tüm tespitlerimizi yapip hangi bölgelerde yesil ekim yapilip, yapilmayacagini belirleyip çiftçilerimizi uyaracagiz. Benim çiftçilerimizden istegim para kazanacagimiz ancak az su kullanabilecegimiz bitkiler ekmeleridir. Çünkü bilinçli bir ekim yapilirsa su kaynaklarimizi da buna göre kullaniriz. Dedigim gibi 20’a kadar tüm bölgelerde arkadaslarimizla birlikte tespitlerimizi yapip bu tarihten sonra yine bir toplantiyla veya basin yoluyla çiftçilerimizi ne ekip ne ekmemeleri, suyu nasil tasarruflu kullanabilecekleri gibi konularda bilgilendirecegiz” dedi.
Degirmencioglu, ödenmeyen su borçlarindan dolayi birligin zor durumda oldugunu da belirterek, “Bu birlik çiftçilerimizin menfaatleri için çalisan bir kurum. Sulama sezonunda üreticilerimizin zor durumda kalmamalari için her kolayligi sagliyoruz. Ancak onlardan da istegimiz sulama borçlarini zamaninda ödeyip ne bizi ne de kendilerini zor durumda birakmamalaridir” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284