Tahta Çanak Oyunu Büyüledi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde Nizam Tiyatro Günleri başladı. Nizam Tavukçuluk sponsorluğunda AS Organizasyon tarafından ilki 19 Kasım akşamı gerçekleştirilen tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Tahta Çanak Oyunu Büyüledi

Usta oyuncuları Karamanlılarla buluşturan proje öncesinde sahneye çıkarak bir konuşma yapan Karamandan.com haber sitesi sahibi Adem Kocatürk, bir ülkenin sesini dünyaya duyurması ve o ülkenin kültürünün sınırları aşmasının ancak edebiyat ve sanatla mümkün olduğunun altını çizerek bu oyunu Karamanlılarla buluşturan Nizam Tavukçuluk, AS Organizasyon ve üniversiteye teşekkür etti. Kocatürk, Nizam Tavukçuluk sponsorluğunda düzenlenen kültürel faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda kalabalık bir izleyici karşısına çıkan Tahta Çanak adlı tiyatro gösterisinde ünlü oyuncular Selahattin Taşdöğen, Vural Yayan, Erkan Tura, Belma Memati, Mihriban Er ve Irmak Durna etkileyici bir performans sergileyerek salondan büyük alkış aldılar.

Çisel Ceylan'ın yazdığı ve Selahattin Taşdöğen'in yönettiği Tahta Çanak, ileri yaşlardaki bir aile babasının, oğlu ve geliniyle yaşadığı hem güldüren hem de düşündüren olayları izleyiciyle buluşturdu. İki perdelik trajikomik oyun Karaman seyircisinden tam not aldı.

Oyun sonunda kısa bir konuşma yapan Selahattin Taşdöğen, Nizam Tavukçuluk sahipleri Ahmet ve İbrahim Sonkur'a, AS Organizasyon sahibi Abdullah Akkuş'a, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yetkililerine, KMÜ Sinema ve Tiyatro Topluluğuna teşekkür ederek Karaman'a tekrar gelmek istediklerini söyledi.

Tiyatro gösterisi, plaket takdiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284